O malých a veľkých vianočných darčekoch přehled

O malých a veľkých vianočných darčekoch
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508442/bmid_o-malych-a-velkych-vianocnych-darce-9LW-508442.jpg 5 42 42

Myška a medveď sa veľmi tešia na ligotavé, voňavé a pokojné Vianoce. Tento rok sú o to výnimočnejšie, že medveď sa po prvý raz neuloží na zimný spánok. Konečne sa môžu obdarovať! Medveď si však zoberie darček od myšky do svojho príbytku bez toho, aby si ho predtým rozbalil. Vari sa hnevá? Myška netuší, že takými veľkými labami balíček nedokáže otvoriť, a preto ho hryzie zlé svedomie. Našťastie sú nablízku lesné zvieratká so skvelými nápadmi. A keď sa na záver všetci stretnú, pochopia, že v tento nezabudnuteľný sviatok sú obklopení nielen malými darčekmi, ktoré sa dajú rozbaliť, ale aj veľkými – že môžu byť spolu, že sa majú rady a že keď treba, vždy si navzájom pomôžu.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: , Verbarium

Von kleinen und großen Geschenken

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize O malých a veľkých vianočných darčekoch. Přihlašte se a napište ho.

Luciluc
20.11.2024 5 z 5

(SPOILER) Knížka čtená dětem. Vánoce jsou sice až za měsíc a kousek, ale já mám moc ráda knihy s vánoční tematikou, proto je čteme už v listopadu. :) Na Nejkrásnější dárek jsem narazila náhodou v knihovně. Je to veršovaný příběh, který má moc hezké ilustrace. Je to záležitost na jedno přečtení, ale má to hezkou, jednoduchou a hlavně důležitou myšlenku, že tím nejkrásnějším vánočním dárkem je trávit je ve společnosti lidí, které máme rádi. A také důležité téma komunikace. Pro menší děti určitě doporučuji k přečtení.

„Venku pak okolo plného stolu
stráví pět přátel Vánoce spolu.
Ten malý dáreček svedl je k sobě
v kouzelné, magické vánoční době.“

bibi.r
02.04.2024 4 z 5

Pro děti 3+

Hezký, milý a něžný příběh o přátelství. S dětmi nás bavilo hádat, co asi medvěd od myšáka dostal :).
Fajn aktivita může být i následné malování a tvoření vlastního pozvání na nějakou oslavu apod.

Knihomura
25.03.2024 4 z 5

Vánoční příběh o tom, jak je krásné trávit Vánoce s kamarády.

Kniha O malých a veľkých vianočných darčekoch v seznamech