O mé rodině a jiné zvířeně přehled

O mé rodině a jiné zvířeně
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/38489/bmid_o-me-rodine-a-jine-zvirene.png 4 843 843

Dětství na Korfu série

1. díl >

Vzpomínkové vyprávění na pětiletý pobyt na řeckém ostrově Korfu je laskavé a moudré a patří k tomu nejlepšímu, co autor napsal.

Literatura světová Biografie a memoáry Příroda, zvířata
Vydáno: , BB art

My Family and Other Animals, 1956

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize O mé rodině a jiné zvířeně. Přihlašte se a napište ho.

lejera
dnes 4.5 z 5

Durrell nikdy nezklame. Poslechla jsem jako audioknihu. Kniha mě přenesla do slunného prostředí (což je v lednu ideální) a užila jsem si vtipné historky ze života se zvířaty.

p.stranska
18.01.2025 5 z 5

Audiokniha Čro. Pan Durrell byl skvělý vypravěč a jeho příběhy jsou laskavé, vtipné i dojemné. Krásná kniha.

lou63
15.01.2025 5 z 5

O mé rodině a jiné zvířeně je přesně ta kniha, která vám zlepší den, ať už se děje cokoli. Jakmile otevřu první stránku, okamžitě jsem na Korfu – slunce, cikády, pomerančovníky, a v tom chaosu běhá malý Gerald s nějakým podivným zvířetem, které si právě přinesl domů. Jeho rodina? Dokonalý sitcom! Larry s literárními ambicemi, Leslie všude tahá zbraně, Margo se nonstop snaží o nějakou revoluční dietu, a máma to všechno zvládá s neuvěřitelnou grácií a klidem. Vážně, jak to ta žena dělá?
A pak je tu Gerald – ten, kdo vidí krásu ve všem živém. Od štírů (které by mě asi trochu vyděsily) po želvy, ptáky a psy. Každé zvíře popisuje s takovou láskou, že mám chuť jít ven a adoptovat aspoň ježka. A to nemluvím o těch momentech, kdy jeho zvířecí „mazlíčci“ způsobí naprostý domácí chaos. Želva uprchne, štíři se rozlezou...
Tahle kniha je moje osobní terapie. Když je venku nevlídno, otevřu ji a rázem jsem na sluncem zalitém ostrově plném smíchu, zvířat a rodinných absurdit. Durrell to prostě umí – rozesmát, nadchnout a ukázat, že život je krásný, i když je občas trochu chaotický.

Kniha O mé rodině a jiné zvířeně v seznamech

v Přečtených1 300x
v Mé knihovně439x