O nebi a zemi přehled
Jorge Mario Bergoglio , Abraham Skorka
Papež František o rodině, víře a úloze církve ve 21. století Papež František se ještě jako Kardinál Jorge Mario Bergoglio pravidelně scházel se svým přítelem rabínem Abrahamem Skorkou, aby spolu debatovali o otázkách víry, o Bohu i ďáblu, vině a odpuštění, politice, globalizaci, vědě a konfliktech současného světa. Nakonec se rozhodli, že svoje rozpravy zpracují do podoby knihy. Dialog obou přátel a zároveň představitelů svých náboženských obcí vyniká hloubkou a přesností, ale současně odpovídá srozumitelnou a svěží formou na otázky, které si každý den kladou věřící i lidé, kteří se k žádnému náboženství nehlásí. V této čtivé, aktuální, myšlenkami nabité knize, první knize papeže Františka na českém trhu, nalezneme názory hlavy katolické církve na svět kolem nás, širokou škálu témat, někdy i kontroverzních, jiskřící dialog dvou velkých osobností současnosti.... celý text
Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: 2013 , PasekaOriginální název:
Sobre el cielo y la tierra, 2013
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize O nebi a zemi. Přihlašte se a napište ho.
Krásné "mezináboženské" rozhovory! Jak jsme si podobní, věřící i nevěřící, Židé i křesťané... Jen si musím nastudovat dějiny Argentiny, protože jak pánové zabrousili na historii a politiku, nechytala jsem se :-)
Kniha rozhovorů o spoustě zajímavých témat. Přijde mi, že některá témata jsou probrána příliš povrchně. Jiná zase obsahují konstatování, jak kdo vnímá danou problematiku, ale nevychází z toho žádný závěr. Některá témata jsou však dobrá a dochází i k zajímavému závěru.
Rozhodně se dá říct, že tato kniha hodně vyjadřuje z osobnosti a myšlení současného papeže Františka. Knihu bych tedy doporučil spíše pro čtenáře, kteří mají zájem poznávat osobnost Petrova nástupce, než těm, kdo se o uvedených tématech chtějí dozvědět něco zajímavého. I když něco málo tam najde snad každý.
Kniha O nebi a zemi v seznamech
křesťanství rozhovory katolická církev papežové František (J. M. Bergoglio), papež, 1936-
Poklidný a velmi pokorný dialog dvou moudrých pánů. A k tomu nás také především vybízejí - k dialogu. Pojďme někdy opravdu celým svým duchem naslouchat tomu, co se snaží druzí říct a pojďme také umět zvládat oponovat a hledat si v tom všem tu naši osobní cestu.