O slonu Kárím (převyprávění) přehled
Vladimír Hulpach
Na motivy knih D. G. Mukerdžího Můj slon Kárí a Za Kárím do indické džungle vypravuje Vladimír Hulpach. Vypravte se s malým Hárím a jeho statečným sloním kamarádem Kárím do indické džungle... Čeká tam na vás nejedno dobrodružství - a také strašliví duchové, nebezpeční hadi, opičky i malí tygříci. A nezapomeňte, že ten, kdo se třikrát ocitne pod sloním břichem, zaručeně zažene všechna neštěstí!... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize O slonu Kárím (převyprávění). Přihlašte se a napište ho.

Od Hulpacha jsem prozatím četl pouze povesti .Ale musím uznat že tato kniha se četla jedním dechem.Příběch slona od mláděte až po dospělost byl super a hlavně v kusně a poměrně dost ilustrované od Buriana.
Kniha O slonu Kárím (převyprávění) v seznamech
v Mé knihovně | 7x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
1992 | ![]() |
2003 | ![]() |
1970 | ![]() |
1974 | ![]() |
1985 | ![]() |
Kniha je ve skutečnosti převyprávěním příběhů D. G. Mukerdžího z knih Za Kárím v indické džungli (česky 1948) a Můj slon Kárí (česky 1936), V. Hulpach je pouze jejich editorem. V takových případech se tituly většinou uvádí se jménem původního autora. Tomu již propadla autorská práva, a tak si pan Hulpach mohl dovolit dost nestandardně uvést knihu pod jménem vlastním. Divné.