O statečném Rámovi a věrné Sítě přehled
Hana Preinhaelterová
Kniha je převyprávěná podle staroindické Ramajány. Prozaické zpracování hlavního děje rozsáhlé staroindické pohádkové knihy ve verších Rámajána, kterou podle ústního podání na počátku našeho letopočtu v sanskrtu sepsal indický básník Válmíki. Dílo - které pro Indii přestalo být pohádkou a stalo se symbolem snů o vítězství dobra a spravedlnosti nad zlem - patří ke klenotům světového písemnictví.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize O statečném Rámovi a věrné Sítě. Přihlašte se a napište ho.
Ráda jsem si knihu přečetla, již dříve jsem znala spoustu příběhů z Rámájany- starověkého indického eposu. Příběhy se týkaly především nepopsatelné oddanosti opičího boha Hanumána, který pomáhá princi Rámovi v těžkém boji proti démonovi Rávanovi. Rávana unesl manželku Sítu na Lanku a Hanumán házel do vody kameny, které se nepotopily, ale vytvořily most. Kameny ostatních šly ke dnu. Hanumán na každý kámen napsal s láskou jméno prince Rámy a jen díky síle této lásky se kameny udržely na vodě.
Kniha O statečném Rámovi a věrné Sítě v seznamech
1997 | Hinduista od zrození do zrození |
2007 | Ó Matko Lakšmí, dej mi dar! |
1978 | Moje bengálské přítelkyně |
1975 | O statečném Rámovi a věrné Sítě |
1986 | Lásky nelaskavé |
Je to převyprávění Ramajány pro děti. Knihu jsem četla, protože mě zajímala a následně jsem ji využila ve škole. Obrázky v ní jsou ,alespoň pro mě, dost zvláštní. Převyprávění je moc pěkné, doporučuji. Autorka to převyprávěla s mnohými detaily.