O volovi a funkci přehled
Pavel Traub
Bajky o zvířatech ironizují a alegorizují naši dobu. Politika, hospodářství, zlodějny i podvody, lidské vztahy i vášně, to vše je předmětem satiry, kritiky a vtipu autora .
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize O volovi a funkci. Přihlašte se a napište ho.
Kdo má oči k vidění a trochu mu to myslí, najde zajisté podobnosti k současným během věcí veřejných
První den na databazeknih.cz, zkouším co všechno tu znaj. A tohle je jedna z knížek na kterou jsem kdysi narazila v knihovně a já hloupá ji i vrátila! Od tý doby o ní nemůžu zakoupnout, přitom bych si ji ráda znovu a znovu přečetla. Měla ji na poličce vedle postele a v případě potřeby nalistovala bajku vhodnou k údálosti dne a uklidnila se jí.
Humor bez humoru? Moudrost bez moudrosti... no... já bych spíš řekla bajky s lehkostí a nadhledem, krátké příběhy po kterých se dostavý milý úsměv a chvilka smíření s realitou. Rozhodně stojí minimálně za otevření a prolistování. :)
herdekfilek: Jsi prase tapíre! (čtenáři jistě pochopí, že nejde o nadávku, ale o rozsudek ;) )
Kniha O volovi a funkci v seznamech
Pro mě kultovní kniha. Často její bajky používám jako příměr, protože lidí je spousta a zvířat taky:-)