Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize O výživě. Přihlašte se a napište ho.
Kniha O výživě v seznamech
Strava je nedílnou složkou, která má nepochybně podstatný vliv na náš rozvoj, jako je myšlení, vykonávání fyzicky náročné práce, komunikace s druhými osobami. Ve svém díle Babák rozebírá jednotlivé otázky potravy - živočišná nebo rostlinná. Stanovuje i v přehledných tabulkách energetickou hodnotu té určité poživatiny. Člověk si může spočítat kolik by měl sníst množství jídla, jakého a v jakém čase. Dnes často slýcháme, že je důležité hledět na harmonogram. Jíst po dávkách, po několika hodinách. K této informaci musíme i připočíst i data o skladbě jídelníčku. Měl by se zaměřovat na zeleninu a nepodceňovat také pitný režim. Jelikož pro správný chod organismu je také důležitý. Člověk je více než z poloviny tvořen tekutinami (ve svalech, šlachách, orgánech i krvi). Voda nás vyživuje a zajišťuje nám přísun energie. S ní jako i chemickými látkami kyslíkem, který se nám vstřebává do těla můžeme existovat. Kniha O výživě se i po čase od vydání nestala zbytečnou a i dnes, moderním světě, kde více lidí má problémy se svým tělem se stává potřebnou.