Občanský zákoník V. Závazkové právo. Obecná část (§ 1721-2054). Komentář přehled
Milan Hulmák
Nový občanský zákoník překonává dvojkolejnost úpravy občanskoprávních a obchodněprávních závazků. * Dispozitivní úprava výrazně posiluje autonomii vůle. * Nepoctivé jednání před uzavřením smlouvy stíhá výslovné zakotvení předsmluvní odpovědnosti. * Již při uzavírání smlouvy lze nově sjednat možnost jednostranné změny obchodních podmínek. * Ochranu spotřebitele zvyšují široké informační povinnosti podnikatele. * Všechny smluvní závazky mohou být změněny či zrušeny při podstatné změně okolností. * Nová úprava neúměrného zkrácení umožňuje se vyvázat ze závazku k plnění, které je v hrubém nepoměru k tomu, co poskytla protistrana. * Zcela nový institut závdavku posiluje postavení věřitele.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Občanský zákoník V. Závazkové právo. Obecná část (§ 1721-2054). Komentář. Přihlašte se a napište ho.
Zatím zde není žádný komentář.
Kniha Občanský zákoník V. Závazkové právo. Obecná část (§ 1721-2054). Komentář v seznamech
2010 | Praktikum občanského práva hmotného |
2014 | Občanský zákoník VI. Závazkové právo. Zvláštní část |
2016 | Soudní judikatura ve světle nového občanského zákoníku |
2014 | Občanský zákoník V. Závazkové právo. Obecná část (§ 1721-2054). Komentář |