Obětní kámen přehled
Jana Štroblová
![Obětní kámen Obětní kámen](https://www.databazeknih.cz/img/books/74_/74744/obetni-kamen-74744.jpg?v=1302724188)
Romaneto s detektivní zápletkou, ve kterém mladý student psychologie se snaží vypátrat vraha krásné mladé ženy. Děj se odehrává na malé vesnici, kde se hrdina setkává s typickými postavami současného českého venkova, s jejich mentalitou a náboženskou nesnášenlivostí. Rozuzlení je nečekané.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Obětní kámen. Přihlašte se a napište ho.
![Pavelpi Pavelpi](https://www.databazeknih.cz/img/users/52_/5286/pavelpi-E8y.jpg?v=1540849932)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Není to můj oblíbený styl a tak jsem měl co dělat,abych to vůbec dočetl.Je to takové hop sem,hop tam.Závěr docela šel,ale za mě také nic moc.Takže dvě hvězdy.
Kniha Obětní kámen v seznamech
v Mé knihovně | 10x |
2005 | ![]() |
2019 | ![]() |
1992 | ![]() |
1987 | ![]() |
1993 | ![]() |
Název zní slibně, to ano, ale jinak nuda, nuda, nuda. Do romaneta to má asi tak daleko jako z Prahy na Aljašku, kniha má prezentovat rádoby tradiční vztahy na vesnici a tradičně se nakonec jeví, že jsou tam všichni vyšinutí. Do toho se ale motá tu a tam uměle a zjevně povinně napasované, jak se za toho socíku mají všichni dobře (naštěstí je tam toho málo, tu a tam věta) a jak ta církev je strašná. Úvod mi nějak nedával vůbec smysl, jak došlo k vraždě, taky ne. Ani mi není úplně jasné, jak by mohl vrah vraždu provést vzhledem ke své konstituci. Hlavní hrdina coby studující psychologii se jeví jako psychologický nekňuba. Prostě dočetl jsem to, ale celkem mi bylo líto takhle neumně zpracovaného tématu, které by mělo potenciál.