Obhájce přehled
Victor Methos
Brigham Theodore série
1. díl
Peněz je málo a kariérních vyhlídek ještě méně, proto novopečený právník Theodore Brigham podnikne zoufalý krok a nastoupí do pochybné právnické firmy v Salt Lake City. Hned svůj první případ – překročení povolené rychlosti – ovšem prohraje a je přesvědčený, že se s kariérou právníka může rozloučit. Proto je více než překvapený, když mu jeho šéf přidělí o dost náročnější kauzu: Amanda Piercová je utrápená a vyčerpaná žena, které psychopat znásilnil a zavraždil dceru. A ona se mu pomstila. Není pochyb, že to byla ona, kdo zmáčkl spoušť – vidělo jí pět svědků. A i když jsou sympatie veřejnosti na její straně, hrozí jí trest smrti, jemuž se vyhne jedině tak, že se přizná. Novopečený právník se tak pouští do boje nejen o svou kariéru, ale i o život své klientky. (Číst méně)... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno:Originální název:
The Neon Lawyer, 2013
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Obhájce. Přihlašte se a napište ho.

Krátké, úderné, jednoduché. Victor Methos si ve svém románovém debutu na nic nehraje a kupodivu se ani nestaví do stylizované pózy. Hrdinou jeho románu je novopečený právník, který má stejný problém, jako většina lidí – ctí morálku. Kvůli tomu mu největší případ jeho počínající kariéry pořádně zamotá hlavu, protože je svým způsobem v přímém rozporu se vším, co do té doby studoval. Má totiž obhajovat zločince, který zabil a ještě se k tomu přiznal. V tomhle ohledu jde autor znatelně ve stopách thrilleru Johna Grishama ...a je čas zabíjet, pouze na daleko menším prostoru. Což je jenom dobře, protože s ničím novým nepřijde, přesto se dokáže čtenáři dostat pod kůži a závěrečnou řečí pohnout jeho svědomím.
Slabinou jsou pouze různé nedokončené dějové vsuvky, automaticky vybízející k pokračování v nějaké další linii, jenže tvůrce je buď úplně ignoruje, nebo zahraje zcela do autu. Jinak ovšem spokojenost, především pro tu svěží strohost, která u románu z právnického prostřední není běžná.

Za mě velmi povedený,napínavý,čtivý thriller ze soudnictví.V příběhu se setkáme ze začínajícím právníkem Theodorem Brighamem.Jeho první případ vypadal jednoduše,obhajobu muže,který překročil rychlost,ale prohrál.Po delší době dostal pro něj velký případ,obhajoval ženu ,která zastřelila svého manžela-proč si přečtěte v knize.Její obhajoba není lehká,protože Amanda svou vinu nepopírá a tak jí hrozí trest smrti.Zda ženu Theodor zachrání před smrtí se dočtete v této útle knize-na jeden večer.
Hlavního hrdinu jsem si oblíbila,už tím,jak vystupoval a choval se i pro svou lidskost.Těším se na další díly této série s obhájcem Theodorem Brighamem.
Autora si přidávám do oblíbených, knihu doporučuji-mě se velmi líbila.
Knižní novinky (33. týden)
11.08.2019
Knižní novinky (17. týden)
21.04.2019
Kniha Obhájce v seznamech
v Mé knihovně | 152x |
Mimořádně zajímavá, působivá a poutavě napsaná knížka inspirovaná skutečným případem. I s pár vtipnými momenty, pominu-li skutečnost, že se jedná o velmi smutný a tragický případ.