Obrázky z Bretaně přehled

Obrázky z Bretaně
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47896/obrazky-z-bretane-47896.jpg 4 30 30

Fotopublikace, s texty Jana Šmída o kraji ve Francii. Současný zpravodaj Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu ve Francii nám nabízí potřetí jakýsi literárně publicistický doprovod televizního cyklu Postřehy odjinud. Autor provází čtenáře turisticky přitažlivými místy oblasti a zároveň ukáže i historicky, umělecky a třeba i kulinářsky zajímavé kouty Bretaně. Kniha volně navazuje jak koncepcí, tak grafickou úpravou na Obrázky z Provence a Obrázky z Normandie. Velké množství barevných fotografií v textu. Podpora ve vysílání ČRo 1 – Radiožurnálu. ... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Obrázky z Bretaně. Přihlašte se a napište ho.

Česneksmedem
20.08.2024 5 z 5

Bylo to takové vzpomínkové čtení a prohlížení. Některá místa jsem důvěrně poznával (Vannes, Carnac, Point du Raz nebo Saint-Malo), jiná zůstávala tajemně neznámá. V době, kdy jsme tam jezdili, byla ale situace poněkud jiná. Tehdy jsme se obohacovali pouze krajinou, historií, vodním živlem nebo netradiční gastronomií.

Mánička178
04.08.2023 4 z 5

Jana Šmída mám moc ráda, jako doprovod jsem si ke čtení pouštěla staré díly jeho Postřehů odjinud z Bretaně (které uvádí neskutečně příšerná hudební znělka, naprosto rve uši). V Bretani jsem nikdy bohužel nebyla, ale knížka mě nalákala - moře, skály, divokost, tajemnost, námořníci, smrt. Vypadá to na věru záhadný kraj... i když, zajímalo by mě, jak moc se tento region změnil za těch dvacet let :) Mrknu i na druhý díl Obrázků, a snad se dozvím :)

Galadwen
01.05.2018 3 z 5

Dojmy, mikropříběhy, zachycení atmosféry - "duše" - krajiny. Šmíd píše tuto knihu podobně jako komentář k filmovému cestovatelskému dokumentu, a ta vizuální stránka mi, navzdory všem fotografiím v knížce, trochu chyběla. Čte se příjemně, ale skoro nic si z toho nepamatuju (právě krom atmosféry).

Kniha Obrázky z Bretaně v seznamech