Obrázky z Provence přehled

Obrázky z Provence
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/39162/obrazky-z-provence-39162.jpg 5 37 37

Pokračování úspěšných postřehů z půvabného regionu na jihu Francie zavede čtenáře do míst, kde se natáčel film Dobrý ročník, dozvíme se, kde v Provenci bydlí slavní lidé, nahlédneme do zákulisí filmového festivalu v Cannes, poznáme opravdové Saint-Tropez či ochutnáme Chateauneuf-du-Pape, vyhlášené nejlepším vínem světa za uplynulý rok. Všichni milovníci ProveDruhé, doplněné vydání úspěšné knihy, ve které zpravodaj Českého rozhlasu z Francie Jan Šmíd přibližuje kouzelnou krajinu Provensálska. Šmídův styl je bezesporu ovlivněn letitou zpravodajskou praxí, a proto bude vyhovovat těm, kteří před impresemi okouzlených cestovatelů dávají přednost střídmosti a věcnosti. Ambicí knihy není nahrazovat turistického průvodce, ale každý, kdo se do Provence chystá, by si ji měl přibalit s sebou, aby byl připraven na to, co ho čeká v Avignonu, Aix-en-Provence, Nice, Saint-Tropez, Marseille, v unikátních provensálských vesnicích a v mnoha dalších místech tohoto kouzelného kousku země. Z tohoto důvodu tvoří nedílnou a nezbytnou součást textu množství autorových fotografií.nce se také mohou těšit na setkání se spisovatelem Peterem Maylem, který tento region tak proslavil.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Obrázky z Provence. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (7)

Bedřich63
13.10.2024 3 z 5

Asi jsem čekal trochu jinou knihu. Proto ji hodnotím jako průměrnou. Srovnávám s knihami Petera Mayleho, popisujícími poklidný a až labužnický život v Provence, a knihou Marcela Pagnola Jak voní tymián, kde tempo vyprávění bylo také velmi pozvolné.
Tady jsem cítil v pozadí jistou uspěchanost štábu ČT, aby podle připraveného scénáře stihli objet místa, která se rozhodli pro seriál o Provence natočit. Kniha vlastně vznikla jako vedlejší produkt k reportážím a je to na ní poznat.
I přes tyto výhrady se jedná o zajímavou knihu a po této průpravě zkusím i nějakou další knihu Jana Šmída. Už budu více vědět, co mám čekat.

mol378
27.07.2019 5 z 5

Ach, Provence. Ze stránek voní tymián jak od Pagnola a člověk se dozví plno zajímavých věcí. Styl zpravodajský, ale vztah autora k té zemi je tam cítit.


Swaii
06.01.2018 5 z 5

Touhle knihou autor odstartoval moji posedlost Provence a Francií celkově a za to mu moc děkuji.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Obrázky z Provence v seznamech

v Přečtených55x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených7x
v Knihotéce27x
v Chystám se číst12x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x