Obyčajná tvár (2018) | Databáze knih

Obyčajná tvár přehled

Obyčajná tvár
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372158/bmid_obycajna-tvar-Fmh-372158.jpg 5 658 658

Keď August (Auggie) Pullman prišiel na svet, lekári predpovedali, že sa nedožije rána. V detstve podstúpil toľko operácií, čo iní nezakúsia za celý život. Pre vrodenú poruchu, ktorej názov väčšina ľudí nevie ani vysloviť, má zdeformovanú tvár, potravu jedáva cez slamku alebo nadrobno pokrájanú, a nie je na to pekný pohľad. Málokto uhádne, kedy sa usmieva a kedy mračí. A predsa je to úplne normálny chalan, ktorý miluje Hviezdne vojny a chce žiť vlastný život. Prvých desať rokov života nemal Auggie ľahkých, no až teraz stojí pred najťažšou skúškou zo všetkých – konečne ide do školy medzi „normálne“ deti. Musí sa pripraviť na zdesené pohľady spolužiakov aj posmech neprajníkov. Niekedy bude ťažké rozoznať, kto je skutočný priateľ. Nájde v sebe dosť síl, aby v škole vydržal, alebo sa vzdá a radšej zostane doma?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: , Ikar (SK)

Wonder, 2015

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Obyčajná tvár. Přihlašte se a napište ho.

Ani14
29.03.2025 5 z 5

Zajímavý a chytlavý příběh. Baví mě sledovat události z pohledu různých postav. Film je taky moc povedený. Nejraději jsem měla ty pasáže s Viou.

,,August je slunce. Já, máma a táta jsme planety, které obíhají kolem slunce.

martina.culik
18.02.2025 4.5 z 5

Kniha podle mě věrně popisuje, jak se na svět dívají děti. Výborný byl i pohled z více úhlů, který vysvětlil motivy hlavních postav. V knize je uvedeno, že je pro děti od 8 let, ale přijde mi že je to spíš pro starší, alespoň 10-11leté (stejně jako je věk Auggieho).
Polovinu knihy jsem byla naměkko a spěchala jsem v četbě abych věděla, jak se k Auggiemu postaví ostatní a jak se se vším vyrovná on sám.
Chystám se také určitě shlédnout filmovou adaptaci.

Pavlnka
12.04.2024 5 z 5

Moc pěkná kniha. Líbilo se mi, že stejné situace byly brány z pohledu více dětí. Doporučuji.

Knižní novinky (13. - 26. srpna)

13.08.2018

Knižní novinky (19. - 31. 8.)

18.08.2013

Ocenění knihy (2)

2014 - Deutscher Jugendliteraturpreis (Preis der Jugendjury (Cena poroty))
2013 - Christopher Award (Books for Young People)

Kniha Obyčajná tvár v seznamech

v Mé knihovně234x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)