Od paty k hlavě přehled
Matěj Šulc
Jak chodidlo ovlivňuje páteř? Co je to meniskus? Co vlastně znamená výhřez ploténky a jak k němu dochází? A proč to, co bolí, nemusí nutně být to, s čím má tělo problém? Kniha nabízí odpovědi na tyto a mnohé další otázky. Zahrnuje i kapitoly o pohybu dětí i dospělých nebo o tom, jak postupovat, když se v těle objeví bolest, a jak s ní formou sebediagnostiky pracovat. Cesta napříč lidským tělem doslova OD PATY AŽ K HLAVĚ pohledem Matěje Šulce – lektora cvičebních kurzů, trenéra a sportovce v jedné osobě – zaujme nejen milovníky pohybu, kteří se chtějí o svém těle a jeho fungování dozvědět víc.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Od paty k hlavě. Přihlašte se a napište ho.
Není pohyb jako pohyb. Přijde mi na trhu málo knih, které umí prakticky a jednoduše vysvětlit složité fzioterapeutické principy zdravého pohybu. Kniha pro všenchy, kteří chtějí pochopit své tělo a prohloubit své znalosti o pohybu. Vhodné pro odbornou i laickou veřejnost. Napsáno se skvělým nadhledem a opravdu praktickým využitím pro čtenářův život.
Knižní novinky (49. týden)
05.12.2021
Knižní novinky (45. týden)
07.11.2021
Kniha Od paty k hlavě v seznamech
Knížku jsem po částech četla přes rok, což je na mě dlouhá doba.
Máte-li základy anatomie a vystudované trenérství, pracujete-li s tělem, či patříte mezi nelékařský či lékařský personál (nebo spíš začínáte studovat), tohle vám krásně pomůže s anatomií a propojenosti lidského těla. Pokud moc znalostí v tomto oboru nemáte, bude pro vás do knížky daleko těžší proniknout.
Co ale hodně oceňuju - autor se snaží spoustu věcí aplikovat a vysvětlovat na příkladech a hodně názorně a prakticky. Knížka vás nutí zamýšlet se, hledat souvislosti, vnímat tělo. Čtení je proto daleko komplexnější a je fajn knížku číst "interaktivně".
První polovinu jsem přečetla jedním dechem, v druhé už se autor dostává do smyčky a neustále odkazuje zpět. Ano, rozumím proč, na druhou stranu to byl přesně ten důvod, kdy kniha ztratila dynamiku, přestala být tolik "praktická" a její dočtení bylo odloženo.