Odešel přehled
Deb Caletti
Dani Kellerová se probudila po večírku s třeštící hlavou. Vypila moc vína a nemá tušení, jak se dostala domů. Něco je jinak... není tady Ian, její manžel! Rozhodla se zůstat v klidu, třeba se pohádali a on jen někde trucuje. Jenže jak plyne hodina za hodinou, její hněv narůstá, pak se mění v obavy a ty přerůstají v paniku. Snad posté už mu volá na mobil, ale slyší jen jeho nahraný hlas oznamující, že není přítomen. Nikdo ze známých o něm nic neví. Přivolaná policie začne Ianovo zmizení vyšetřovat. Během čekání Dani proběhne před očima celý jejich společný život, prozkoumá všechna zákoutí svého svědomí, odhalí i ta nejtemnější tajemství, aby nakonec pochopila pravdu o sobě, Ianovi i jejich manželství. Co se doopravdy stalo? Odešel?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2015 , MottoOriginální název:
He's Gone, 2013
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Odešel. Přihlašte se a napište ho.

Ke knize jsem se dostala náhodu. Je velmi dobře psaná, vtáhne čtenáře do děje, s hlavní hrdinkou jsme její příběh doslova prožívala. Jen ten konec byl pro mě zklamání... Více to rozvádět nebudu, abych čtenářům neprozradila konec :)
Každopádně se těším, až si od autorky přečtu další knihu.

Autorku této knihy jsem objevila víceméně náhodou a jsem za to moc ráda. Jak píše Izu, opravdu svým psychologicky napínavým způsobem psaní připomíná Joy Fieldingovou, která je mojí nejoblíbenější spisovatelkou. Škoda, že není více knih od ní přeloženo. Odvíjí se před námi příběh dvou lidí, kteří si podali navzájem záchrannou ruku v době, kdy oba žili s jiným partnerem a nebyli s ním šťastni. Do dalšího manželství si však přináší s sebou strachy a nespokojenosti prožité v manželství předchozím a také musí pro svůj nový vztah hodně obětovat. Nahlédneme do psychiky a proměny hlavní hrdinky, vracíme se s ní do minulosti a vzpomínek, které vysvětlují její jednání a omyly a čeká nás zcela jiný závěr, než je nám v průběhu čtení naznačován.
Kniha Odešel v seznamech
v Mé knihovně | 47x |
Pro mě kniha nebyla moc záživná, zaujal mě víceméně až konec, který jsem opravdu nečekala a vzpomínky hlavní hrdinky, ale není to kniha, kterou bych si chtěla přečíst znovu.