Odkaz lovce tajgy přehled
Rudolf Luskač
Poučný dobrodružný román o výpravě lovců do neprobádaných prázdných končin sibiřské tajgy, kterou vede sovětský geolog Oleg. Cílem výpravy je nalézt tajemný poklad, o němž zanechal Olegův děd, známý geolog a odpůrce carismu Fektisovjen velmi neurčitou zprávu. Nález pak předčí všechna očekávání - pokladem je naleziště vzácné rudy molybdenitu. 1. vydání (ve Světě sovětů).... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Odkaz lovce tajgy. Přihlašte se a napište ho.
Kvalitní dobrodružný román, bohužel trochu znehodnocený komunistickou propagandou, kterou do něj jeho skrznaskrz rudý autor na vícero místech vecpal.
Jediné, co za to stojí, jsou ilustrace Z. Buriana. Příběh nic moc, takzvaní lovci střílejí na vše, co se jen pohne, soudruh Luskač má neskutečný sklon k přehánění ve všech směrech a komunistický postoj k veškeré situaci je opravdu naprosto tupý.
Kniha Odkaz lovce tajgy v seznamech
Zdeněk Burian, 1905-1981 poklady geologie Sibiř dobrodružství pro mládež tajga pro chlapce dobrodružné romány
1960 | Závoj zeleného ticha |
1956 | Revír bez hranic |
1981 | Odkaz lovce tajgy |
1971 | Bílá straka |
1989 | Zelené eldorádo |
Tak jsem se vrátila do dětství, kdy Sibiř pro nás představovala neobydlená krajina a tam kde za vlády carů posílali lidi do vyhnanství.