Odkaz mrtvého kostelníka přehled
Milan Růžička
Žádné tajemství nezůstane ukryto navěky, ani to, které střeží starý a umírající kostelník Havelka. Mladý knihkupec Mikuláš Kameník trpělivě vysedává u jeho lůžka a zapisuje zdánlivě nesrozumitelné útržky pohasínající paměti, ze kterých začíná být patrné, že souboj svedený na ochranu vzácné relikvie není u konce. Mikuláš navíc není jediný, kdo usiluje o odhalení důmyslné skrýše...... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Odkaz mrtvého kostelníka. Přihlašte se a napište ho.
Tato kniha z edice Původní česká detektivka patří k těm lepším, i když i zde je znát to, co provází tento žánr – nepříliš dobré zpracování, troufám si tvrdit přímo rychlost vydání, na níž tu zřejmě záleží především. Děj je příliš překombinovaný a těžko uvěřitelný – spíš posunutý k sci-fi. Prolíná se tu naše doba se středověkem a osmašedesátým. Pozitivní je, že autor děj spřádá z různých linek – není to jen prvoplánový příběh.
Knihu jsem dočetla, ale nepochopila. Při konečném rozuzlení jsem měla pocit, že mi někdo z knihy vytrhl kapitolu. Hezky se rozvíjí minulost kostelníka Havelky aby najednou skocnčila nedopovězená?
Kniha Odkaz mrtvého kostelníka v seznamech
Musím říct, že jsem od této detektivky čekala více. Začátek byl hodně vlažný, v ději jsem se dost ztrácela. Ke konci už to bylo lepší. Fajn bylo prolínání více časových linek. Hodnotím jako průměrnou knihu.