Odpověz mi přehled
Susanna Tamaro
V povídce Odpověz mi osiřelé děvče s pohnutou minulostí zoufale hledá znamení, že je milováno, zatímco se pokouší vypěstovat si vnitřní sílu, která jí umožní přežít. V povídce Peklo není se týraná žena snaží ochránit svého syna, který je zdrojem její největší radosti i zkázy. A v povídce Hořící les vdovec líčí rozpad svého manželství a hledá odpuštění u své dcery, která se mu odcizila. Brilantně napsaná, nesmírně silná a duchovně burcující kniha spisovatelky mezinárodního významu.... celý text
Literatura světová Povídky
Vydáno: 2014 , Návrat domůOriginální název:
Rispondimi, 2001
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Odpověz mi. Přihlašte se a napište ho.
Hodně silná kniha, která člověka donutí k zamyšlení. Přečetla jsem ji během několika cest do práce, je napsána hodně poutavě, dokázala jsem se vcitit do postav, které jsou ve velmi složité životní situaci. Žádné veselé příběhy se šťastným koncem nečekejte.
Vůbec netuším, jak mám tuto knihu ohodnotit, musím říct, že mnou tedy opravdu otřásla. Po druhém příběhu jsem přemýšlela jestli mám přečíst i poslední. Celkově je mi z příběhů ještě teď zle, taková témata nejsou můj šálek kávy, jsem prostě zhýčkaná happy endy. Nicméně autorka velmi dobře píše a jestliže jejím záměrem bylo šokovat, tak se jí to opravdu povedlo.
Kniha Odpověz mi v seznamech
italská literaturaAutorovy další knížky
1995 | Běž, kam tě srdce povede |
2014 | Odpověz mi |
1999 | Udatný Michele a kamarádka lednička |
Neobyčejně působivě napsané tři povídky o lidské nenávisti, domácím násilí a vražedné žárlivosti, ale také o lásce, hledání smyslu života a o víře. Poněkud chmurné čtení, které nutí k zamyšlení.