Odvaha nebýt oblíbený přehled
Koga Fumitake , Ičiró Kišimi
Rozhovor mezi moudrým filozofem a nespokojeným mladíkem odkrývá principy individuální psychologie Alfreda Adlera, rakouského psychologa přelomu 19. a 20. století. Během pěti večerů muži debatují o základních životních situacích a nepřestávají se ptát: Jak být šťastný? Původně skeptický chlapec postupně dospívá k poznání, jak se nenechat ovlivňovat okolím a převzít kontrolu nad vlastním životem. Kniha je poutavým čtením pro každého, kdo se necítí spokojený a klade si otázku, zda a jak je možné to změnit.... celý text
Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika
Vydáno: 2017 , Beta-DobrovskýOriginální název:
Kirawareru Júki / 嫌われる 勇気, 2013
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Odvaha nebýt oblíbený. Přihlašte se a napište ho.
Dlouho jsem přemýšlela, jak toto hodnocení pojmout, abych nebyla příliš kritická. Nicméně v průběhu čtení jsem se musela nutit nepřeskakovat a vlastně to celé i dočíst.
Adlerovské pojetí jako takové je celkem zajímavé, místy velmi hloubavé, dokonce i podněcující. Plynulost a přirozenost dialogů však značně narušuje studentovo přihlouplé opakování toho, co předtím řekl profesor; papouškování konců vět navozuje dojem stupidního žáčka, nikoliv důstojného oponenta přemýšlivému filozofovi. Kvalitou rozhovorů si tak publikace v ničem nezadá např. s dílem Úterky s Morriem, a kdo měl to štěstí strávit čas s touto povedenou knihou od Mitche Alboma, ten zaručeně srovnávat bude.
Velice doporučuji, pokud jste otevřeni změnám a zajímá vás seberozvoj.
Příjemné čtení s moudrými myšlenkami, které zároveň rychle uteklo :D.
Kniha Odvaha nebýt oblíbený v seznamech
hledání smyslu života rozvoj osobnosti, osobní rozvoj motivační knihy Alfred Adler, lékař a psycholog, 1870-1937
Kniha mě na první dobrou zaujala, ale po přečtení mi přijde taková neslaná/nemastná. Doufala jsem v nějaký hlubší směr, zamyšlení nad nějakým problémem, ale až na pár střípků jsem toho moc z knihy neodnesla.