Oheň je tvým osudem přehled
Barbara Erskine
Romantický historický román, jehož dějištěm je Anglie, Wales a Skotsko ve 13. století. V dramatickém čase bojů o trůn se odvíjí dlouhý a pohnutý životní příběh velšské princezny Eleyne, zrozené za požáru hradu na ostrově Anglesey, kdysi bájném sídle druidů. Už v dětství byla Eleyne provdána poprve, prožila pak ještě tři další manželství, z nichž jen to poslední bylo šťastné, poznamenal ji osudový milostný vztah se skotským králem. Hrdinčiny prohry a vítězství, vášnivé lásky, mateřské radosti a trápení i její tajuplné schůzky s duchem královského milence jsou vylíčeny na pozadí skutečných dějinných událostí. Brilantní vypravěčka B. Erskinová však i tentokrát vsadila hlavně na silný lidský příběh.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2018 , BránaOriginální název:
Child of the Phoenix, 1992
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Oheň je tvým osudem. Přihlašte se a napište ho.

Kniha se četla moc hezky, čtenář se dozví hodně o historii Anglie a Skotska, ale myslím si, že kniha mohla mít, aspoň za mě méně stran. Jinak doporučuji!

Nejdříve jsem byla z knih nadšená. Ale čím jsem se začítala víc a víc, tím mi přišla spíš zmatená a smutná. Na posledních stránkách jsem se už ve všech těch jménech úplně ztratila a nedařilo se mi dát dohromady všechny možné příbuzné, kteří byly do příběhu zakomponováni.
Kniha Oheň je tvým osudem v seznamech
v Mé knihovně | 268x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
2005 | ![]() |
2008 | ![]() |
2019 | ![]() |
2014 | ![]() |
2017 | ![]() |
Historie Anglie a Skotska a k tomu ještě dojemný příběh o Velšské princezny,která se narodila při požáru hradu.Eleyne měla život plný utrpení,zklamání ale i lásky ke svým dětem ale i manželu.Od autorky jsem už pár jejich knih přečetla,ale tahle byla asi nejtlustší,ale takové bichle já mám ráda,ale je pěkně napsaná.