Ohnivý keř přehled
Karel Weinfurter
Toto základní dílo české mystiky, jehož autor patřil mezi významné postavy okultistického hnutí na přelomu století 19. a 20., pokládá základní kameny na mystické cestě. Vykládá pojem křesťanské mystiky a prostředky k jejímu dosažení.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ohnivý keř. Přihlašte se a napište ho.
Knihu právě čtu a hodně mě vtáhla, hodně osvětlila. Navazuji však na poslední komentář - ohledně dočtení. Funguje jakoby po dávkách. V určité fázi musím odložit i kdyby jen na pár hodin či den, než mě zase pustí zpátky. Je to zajímavé pozorovat. Energie po jejím čtení je vždy výrazně změněná.
Je to úžasné dílo tohoto spisovatele moderní mystiky. Těm, kdo by chtěli nastoupiti mystickou cestu, naleznou v této knize vše, co potřebují, neboť vše ostatní dostanou časem z nitra, které každého samo vede. Žádného zevního vůdce není v mystice třeba. Pro ty, co se moc v mystice neorientují, je to celkem náročné. Přečetla jsem část, pak odložila na čas a až přišel správný čas, pokračovala jsem dál. Ale dočetla dokonce. V tom je právě to, nic nevzdávat a jít stále dopředu.
Kniha Ohnivý keř v seznamech
1947 | Ohnivý keř |
1995 | Učebnice magického myšlení |
1996 | Vnitřní člověk a hadí síla |
1996 | Léčba nervů přírodními silami |
1922 | Odhalená magie |
Klasický a populární text o mystice. Kniha by neměla chybět v žádné knihovně duchovního hledače Pravdy.