Ohňostroj marnosti přehled

Ohňostroj marnosti
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422789/ohnostroj-marnosti-chY-422789.jpg 4 56 56

New York osmdesátých let minulého století. Fiktivní příběh. Jisté dobře známé zavedené instituce, agentury a orgány veřejné správy. Veškeré postavy knihy jsou smyšlené. Sherman McCoy. Ačkoliv osmdesátá léta minulého století, kniha zcela souzní s tématy soudobých zpráv, zároveň se vášnivě dotýká i věčných námětů lidského života, což jí samotné dává věčnou sílu… „Je to novinka, která nikdy nezestárne, protože i ode dneška za sto let v ní čtenáři budou nacházet mocnou působivost některých smutně důležitých životních příběhů našich časů. Stránky se Vám před očima jen míhají, zatímco fascinovaně i s hrůzou sledujete přepečlivě zmapovaný pád Shermana McCoyea. Zápletka je dechberoucí složitý stroj, jehož kolečka však do sebe neustále perfektně zapadají. Dokonalé.“... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Bourdon

The Bonfire of the Vanities, 1987

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ohňostroj marnosti. Přihlašte se a napište ho.

Modi666
31.01.2025 5 z 5

Tuhle knížku jsem si kdysi vypůjčil od švagrové. Dodnes jsem ji nevrátil za což se zde omlouvám ale ona ji nijak nepostrádá. Zřejmě to není její šálek čaje. Za to můj to je. Moc se mi ten příběh líbil. Špatně odbočíte a dostanete se do nesmírného průšvihu. Četlo se jedním dechem. Z vyprávění vím, že taková špatná odbočení se ve velkých městech USA občas skutečně stávají. Dotyční se pak snaží z té problematické čtvrti co nejrychleji zmizet.

OdvaznyMladyMuz
24.08.2024 4 z 5

Spletitá kauza plná morálně pokřivených a vpravdě extrémně nesympatických postav. Tom Wolfe si se svými postavami hrál a nechával je v nevědomosti, zatímco čtenáři předával veškerý informace, díky kterým si může plně vychutnávat situace, do kterých se ony postavy románu dostávají.

Ani nevím, jak dlouho mi trvalo, než jsem se do toho dostal. Možná dvě stě stran? Jakmile však vysvitlo, kam vlastně autor míří, celý to entrée dostalo svý opodstatnění jakožto vstup do světa lidských krys a morálních švábů. A na samým konci můžu říct, že stálo za to knihu dočíst.

OdvaznyMladyMuz
24.08.2024 4 z 5

Ani nevím, jak dlouho mi trvalo, než jsem se do toho dostal. Možná dvě stě stran? Jakmile však vysvitlo, kam vlastně autor míří, nutil mě tenhle román plnej lidských krys a švábů, dočíst až do konce.

Ocenění knihy (1)

1988 - Ambassador Book Award (Fiction)

Kniha Ohňostroj marnosti v seznamech

v Mé knihovně84x