Odpočet přehled
Michael Atamanov
Ohýbači reality série
1. díl >
Po dlouhém čekání konečně došlo k prvnímu kontaktu s mimozemskou civilizací. Bohužel tomu moc lidí nevěřilo – a ještě méně z nás si uvědomovalo, jak málo času nám noví vládci dali na to, abychom své planetě zajistili bezpečí. V závěru tajemné mimozemské zprávy se lidstvo dozvědělo, jak se připojit k záhadné hře. Účel hry není jasný. Netušíme, kde jsou umístěny servery, a herní mechanismy přesahují možnosti našeho chápání. Přesto hra postupně nabírá na obrátkách a připojuje se k ní stále více hráčů. Brzy už nebude možné ignorovat fakt, že události ve hře mají přímý dopad na dění v realitě. A nejen v té naší… Zatímco se s novou hrou seznamujeme, čas neúprosně běží. Nikdo nedokáže s jistotou říct, co se stane, až bezpečnost Země přestane být garantována a bude záležet jen na nás.... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2022 , Fantom PrintOriginální název:
Искажающие реальность (Countdown), 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Odpočet. Přihlašte se a napište ho.
Opět: Je to úplná sračka, ale je to tak strhující, že se tejden nevyspíte (protože jste každou noc do 3 do rána vzhůru s toudle slátaninou).
Přijde mi, že tato definice platí obecně pro celý žánr LitRPG, ale u této série je to pravda nastokrát. Škoda, že z politickejch (=dementních) důvodů přestali sérii překládat. No, ale aspoň se už můžu v klidu vyspat...
Asi jsem dost nekritický čtenář litRPG, protože jsem ještě nenarazila ani na jedno které by mě nebavilo. Gnat mi svým zápalem trochu připomínal Laitha z Hraju abych žil, a toho já mám moc ráda, takže už jen tohle mu vyneslo nějaké plusové bodíky. Další co mě na něm bavilo, byl ten jeho naprostý ignor pravidel. Individuální přístup a zkoušení věcí na vlastní pěst, to je to co dělá zážitek zážitkem.
Líbí se mi myšlenka propojení reálného světa s tím virtuální a těším se co přijde dál.
Most sebevrahů, Jelení vršek a další knižní novinky (47. týden)
20.11.2022
„Neopovažuj se v mé přítomnosti urážet ženy! Máš matku, já mám taky matku. Všichni mají matku. Chovej se k ženám, jež dávají život, s úctou.“
Kniha Odpočet v seznamech
2018 | Sektor osm |
2020 | Herní tester |
2019 | Za smrtí |
2022 | Odpočet |
2020 | Hledání těla |
Řekl bych, že za to může ekonomika. On totiž někdo před pár měsíci hodil na net docela dobrý překlad prvních osmi dílů. To si pak nakladatelství musí spočítat, zda se mu vrátí náklady. Nakonec pokračují, už jsou u čtvrtého dílu, pátý má vyjít v zimě a šestý snad na jaře. Tato sága už prý překročila dvouciferné číslo.