Ohyzdný duch přehled
William Seward Burroughs
Knížka o pirátské komunitě, Madagaskaru a jeho lemurech, o biologických druzích a nemocech, jež čekají na svou šanci zkosit celé lidstvo, brány Muzea se otevřely a to vydalo své obyvatele: extrémně smrtící nemoci, jako Kristovu chorobu, Vlasy, Čuráky a Rudou pavoučí horečku. Všechny měly podobu pandemie a zkosily většinu lidí... Příběh kapitána Missiona je jen rámcem, v kterém Burroughs odhaluje a útočí na „Ohyzdného ducha“, kterým není nikdo jinej než „Homo sapík“.... celý text
Literatura světová Novely
Vydáno: 1995 , VotobiaOriginální název:
Ghost of Chance, 1991
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ohyzdný duch. Přihlašte se a napište ho.
Od tohto autora pravdepodobne najľahšie čitateľná kniha no vtiahne vás a chytí za srdce
Kniha Ohyzdný duch v seznamech
2003 | Nahý oběd |
2002 | Feťák |
2004 | Teplouš |
2009 | A hroši se uvařili ve svých nádržích |
1995 | Ohyzdný duch |
Tentokrát docela pochopitelný útok W.S.Burroughse na lidskou potřebu ničit cokoliv svobodného, zaplevelit své okolí svými nemocemi a otrávit vše živé, co si dovolí v poklidu jen tak pobývat - jako obvykle vystaveno jako apriorní kritika amerických poměrů (taky někoho napadlo, jak by WSB psal, kdyby se narodil třeba někde v sajuzu, nebo tak něco?). Burroughs předvádí, že mu jde (a sluší) i tento kratší střih, v podobě kondenzovaných a kompaktních celků. Opět velmi vysoko.