Oko Horovo přehled

Oko Horovo
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41514/mid_oko-horovo-6u1-41514.jpg 4 64 64

V Egyptě roku 1359 před Kristem, za vlády Tutanchamona, porodí krásná Nefertiti v tajnosti děvčátko. Jeho otcem je Ramose, který se má brzy stát Amonovým veleknězem. Dívka se v dospělosti stává figurkou ve hře o trůn a uvízne ve smyčce intrik, spřádaných faraonovým dvorem a kněžími. Třiatřicet století nato pracovnice denverského muzea, kreslířka Kate McKinnonová, narazí na vzrušující záhadu starověku - mumii mladé ženy se zlámanými žebry, rozdrcenou rukou a mužskou lebkou mezi nohama. S pomocí rengenologa Maxe Cavanauga se Kate pouští do pátrání po osudech neznámé egyptské dívky. Tragický příběh ze starého Egypta však začne ovládat i Katin osud....... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Knižní klub

The Eye of Horus, 2000

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Oko Horovo. Přihlašte se a napište ho.

Jarka_rybář
08.05.2021 4 z 5

Krásná kniha. Moc se mi líbila.

Barča9
10.02.2021 4 z 5

Krásný příběh, který se prolíná staletími.
Občas se může stát, že se ztratíte v čase nebo přejdete pár stránek. Ale i tak Vás tato kniha bude bavit. Doporučuji ????

Jája92
01.08.2020 4 z 5

Přiznávám, že v první polovině knihy se mi více líbila část ze současnosti, nežli z té egyptské vzhledem k množství postav a těžkopádnému ději, ale nakonec se to vyrovnalo a já se začetla i do těch starobylých časů a s napětím sledovala spolu s Kate a Maxem rozuzlení nemilosrdného osudu ¨Tašat¨ a lékaře ¨Tenriho¨.

Kniha Oko Horovo v seznamech

Autorovy knížky