Zkamenělá krev přehled
Johan Theorin
Vápencem na pobřeží Ölandu probíhá krvavá žíla, sytě rudá vrstva, o níž se dříve tvrdilo, že je zkamenělou krví, jež byla prolita v boji mezi skalními troly a vílami z planin. Všechny tyto pověsti zná také Per Mörner, který přijíždí do Stenviku oslavit se svými dětmi Velikonoce. Proti svým původním plánům sem nakonec přiveze i svého problematického otce Jerryho, který je později zavražděn. Zdá se, že ho zabil někdo, koho znal. Kdo ho ale mohl tak strašlivě nenávidět? Pera Mörnera nenechává tato otázka v klidu. A to, co vypátrá, jím naprosto otřese? Třetí, netrpělivě očekávaný román z ostrova Öland od nositele prestižních literárních cen, víc než důstojného pokračovatele Stiega Larssona!... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2012 , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
Blodläge, 2010
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zkamenělá krev. Přihlašte se a napište ho.
Ač pomalejší tempo mělo tohle vyšetřování, baví mě detektivky Johana Theorina z prostředí švédského Õlandu. Je to zručný napsané, jednotlivé kousky pomalu zapadají do sebe a hlavnímu hrdinovi se nedá nic jiného než fandit. Děkuji.
Kniha se mi náhodou dostala do rukou a na krátkou dovolenou se celkem hodila. Nicméně nijak zvlášť mě neoslovila - je to takový propletenec několika paralelních příběhů, které spolu souvisí a zapadají do sebe. Tento styl nemám zrovna rád, ale tady to kupodivu moc nevadí, protože kapitoly nejsou dlouhé a tak se nestíhá zapomenout předchozí děj v každém příběhu. Detektivku to moc nepřipomíná, víl je tu trochu moc (a na konec se stejně ukáže, že to s nimi není tak horké), některé postavy jsou notně nesympatické.
Na zabití času dobré, na pobavení slabé.
Kniha Zkamenělá krev v seznamech
v Mé knihovně | 358x |
Za mě opět skvěle napsané. Pravda, že ten konec mohl být víc rozpracovaný. Jinak autor ve mě dokáže maximálně vybičovat představivost.