Oldřich Rosenbaum/Oldric Royce přehled
Eva Uchalová
Nevšední příběh předního pražského krejčího, couturiéra a oděvního designéra Oldřicha (Ulricha) Rosenbauma (1896–1991), který vytvářel více než sedmdesát let elegantní a vysoce aktuální módní styl oděvů pro zámožné klientky v Československu a poté v USA, včetně historie jeho exkluzivních módních domů v Praze, Karlových Varech a New Yorku.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Oldřich Rosenbaum/Oldric Royce. Přihlašte se a napište ho.
Výborná práce, která si zaslouží obdiv a uznání. Sice mi chvíli trvalo, než jsem pochopila systém poznámek pod čarou (jsou řazeny vždy na konci každé kapitoly), ale jako odborná publikace stojí hodně vysoko. Co se pramenů, literatury a obrazového materiálu týče, nemám výtek. Líbí se mi, že se kniha nesoustřeďuje jen na osobu Oldřicha Rosenbauma, a rovněž dodává trochu širší rámec krejčovskému řemeslu. Jediné, co mi u této knihy vadí, je neprakticky řešená vazba s přebalem.
Kniha Oldřich Rosenbaum/Oldric Royce v seznamech
1996 | Česká móda 1918-1939 |
1997 | Česká móda 1870-1918 - od valčíku po tango |
2018 | Hana Podolská |
2011 | Pražské módní salony |
1999 | Česká móda 1780-1870 |
Na této publikaci si dali autoři i nakladatel záležet. Kvalitní materiál, netradiční obálka, grafika se zajímavými detaily, množství dokonalých fotografií, svižný text nabitý informacemi. Prostě „haute couture“ mezi knihami. Samozřejmě včetně ceny.