Olomoucký bestiář přehled
Vlastimil Vondruška , Alena Vondrušková
Hříšní lidé Království českého (MOBA) série
Na panství olomouckého biskupa bylo bestiálně zavražděno několik žen. Podařilo se chytit a usvědčit vraha, který byl prohlášen za vlkodlaka a upálen. Po čase ovšem vraždy pokračují. Přemysl II. Otakar se rozhodne, že spíše než inkvizice pomůže zkušený vyšetřovatel, proto pošle na Moravu prokurátora Oldřicha z Chlumu. Doprovází ho jeho osvědčený pomocník panoš Ota a také písař Wolfgang. Záhy se ukáže, že případ bude mnohem složitější, než se zdálo, protože stopy zločinu míří velice vysoko. Oldřich z Chlumu nakonec odhalí děsivou pravdu, ale aby ji dokázal, musí připravit neobvyklou léčku. méně textu... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Olomoucký bestiář. Přihlašte se a napište ho.

Tentokrát se vydáváme s královským prokurátorem Oldřichem z Chlumu na Moravu. Společnost mu dělá jeho panoš Ota a tentokrát, pro změnu, také písař Wolfgang.
Proč jedou na Moravu? Protože někdo ukradl královo stříbro a Oldřich má přijít na to, kdo to byl. Jenže sotva přijede do cíle, všude začíná přibývat mrtvých, prý v kraji řádí vlkodlak..
A to by bylo, aby tomu všemu Oldřich z Chlumu nepřišel na kloub..
Musím říci, že tento díl je napínavý od začátku až do konce.. žádné přebytečné tlachání.. má to spád.. takže opět skvělé odpočinkové čtení..

Tuto knihu jsem četla cca před desíti lety a vím že se mi líbila. Ale pohrávám si s myšlenkou si jí opět zopakovat. Spousta děje a postav. Plné soutředění. Málo omáčky a přímo k věci. To se mi líbí.
Kniha Olomoucký bestiář v seznamech
v Přečtených | 1 189x |
v Mé knihovně | 285x |
Keď mám chuť si prečítať niečo vtipné a oddychové, siahnem po tejto sérii. :-)
Opäť zábavné a oddychové čítanie.