Omluva nestačí přehled
Jane Bailey
Příběh hlavní hrdinky Stephanie Townsendové se odehrává ve dvou rovinách – v době jejího dětství, kdy dojde k tragédii a beze stopy zmizí Stephaniina kamarádka Dawn, která s ní manipuluje a ponižuje ji, a v době dospívání a dospělosti Steph, kdy jí nešťastnou náhodou umírá malá dcera a ona je přesvědčená, že je to daň za smrt Dawn. Působivý a poutavý román o lidské síle a o několika náhodně propletených osudech, který je radost číst.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2023 , Ikar (ČR)Originální název:
Sorry Isn't Good Enough, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Omluva nestačí. Přihlašte se a napište ho.
Nelíbilo. Od začátku jsem se nudila a chtěla jsem knihu odložit. Po přečtení komentářů jsem tomu tedy dala šanci, ale žádné zlepšení dojmu se naneštěstí nekonalo.
Co možná nejrychleji jsem příliš zdlouhavý a nezajímavý text prolétla, abych se nedozvěděla o moc víc. Samotné rozuzlení prostřednictvím kusých vzpomínek hned několika aktérů kolem zmizení Dawn bylo víc než neuspokojivé, zejména tedy podíl hlavní hrdinky. Nesedělo mi to ani s ohledem na věk dívek - na devět let mi to všechno připadalo nepravděpodobné.
Kdybych knihu nedostala jako dárek nikdy bych si ji nepřečetla. Kdybych si nečetla komentáře zde , tak bych knihu nedočetla. Opravdu prvních 100 stran mě nebavilo, potom se děj rozběhne. Určitě je třeba dočíst knihu , aby jste věděli úplně všechno, co se vlastně stalo. Tato kniha je opravdu velmi zvláštní a pokud vydržíte dostane se vám pod kůži.
Nakonec jsem byla hodně překvapená. Velice zajímavý román.
Smrtící volání, Varšavský sirotek a další knižní novinky (14. týden)
02.04.2023
Kniha Omluva nestačí v seznamech