Operace Ořech a jiné dědkoviny přehled
Andrea Gregušová
Pánská prázdninová jízda v podání dvou bratrů a tří dědečků je zárukou skvělé zábavy! Zatímco se babička balí do lázní, bráškové Ivan a Ondřej se chystají do Hrušan k dědečkům. Lépe řečeno k dědouškovi, dědočkovi a dědnožkovi. I když dědouško skoro neslyší, dědočko má velmi silné dioptrie a je skoro slepý, dědnožka je na vozíčku, protože nemá nohy, prázdniny s nimi jsou jedna lumpárna za druhou. A tohle léto bylo mimořádné, třebaže začalo velkým zklamáním…... celý text
Dobrodružné Literatura slovenská Pro děti a mládež
Vydáno: 2017 , BrioOriginální název:
Operácia Orech a iné dedkoviny, 2011
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Operace Ořech a jiné dědkoviny. Přihlašte se a napište ho.
Souhlasím, skvělá knížka pro děti 2. až 5.třídy. Prázdninová pánská jízda (nebo také dědečkové léto) ve vesničce jménem Hrušany, kde žijí sourozenci Vilém, Vendelín a Vincent, jinak také . . .
Ale to už si přečtěte sami. Spousta krásných nápadů, příběhů ze života, zvláštních jmen a báječných ilustrací. Mě mrzí jen jedna věc: že jsem si knihu nemohla přečíst v originále. Nějak se nemohu zbavit pocitu, že potom by tahle prímová knížka byla ještě lepší!
Vtipný námět i celý příběh, konečně normální příběh, normální vztahy, o 300% lepší než přeložené americké knihy pro děti.
Kniha Operace Ořech a jiné dědkoviny v seznamech
2018 | Gréta |
2017 | Operace Ořech a jiné dědkoviny |
2016 | Nina: Tanec v zajatí Dymu |
2009 | Červík Ervín |
2016 | Svetozár |
Výborná knížka, četli jsme jako první knihu ve slovenštině a bavilo i děti 10 a 12 let. Smál se u ní i tatínek. Jak píše kolegyně níže, v češtině to nemohla být taková zábava :)