Opovážlivá drzost být sám sebou přehled
Jan Menděl
Být sám sebou je ta nejpřirozenější a zároveň nejtěžší věc na světě. Abychom mohli být plně sami sebou, musíme nejdříve odstranit mnoho vrstev nánosů, které na naše skutečné JÁ nakladly rodina, výchova, škola a nakonec i celá společnost. Ve svém vlastním životě i během mnohaleté terapeutické praxe zjistili autoři této knihy, co nejvíce lidem brání být sami sebou, a vytvořili univerzálního průvodce k cestě osobní autentičnosti a vnitřní svobodě.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Opovážlivá drzost být sám sebou. Přihlašte se a napište ho.
AUDIOKNIHA
***
Stejně jako Uprdelismus i tato kniha se poslouchala velmi dobře a hodně se mnou rezonovala.
Člověk se občas snaží všem zavděčit (ono to stejně není možné) a neustále jde proti sobě a tomu, co by vlastně chtěl. A to není dobře. Jak pak má být v životě šťastný?
Je tu hodně témat k zamyšlení.
Každý má svého kostlivce ve skříni. Je důležité si to ujasnit a přiznat...a k tomu vám tahle kniha pomůže...najít sama sebe, přiznat sama sobě, že ne každému je dobré se zavděčit, protože ne každý člověk je ten, kterého jste měli, či chtěli v životě potkat a žijete jen jednou. Jak moc je důležité si v životě nehrát na to co od vás chtějí ostatní, ale co chcete a po čem toužíte vy sami. Nefňukat nad životem, život je to, co si z něj sami uděláme. Každý se ocitne na dně, v bahně svých průserú, které bychom měli řešit, postavit se k nim čelem, ne čekat, že je ostatní vyřeší za nás . Tuto knihu jsem dostala od svého kamaráda do rukou na hradeckém nádraží, když jsem zhrouceně ronila proudy slz nad něčím, co nemohu ovlivnit. A na trase Hradec, Pardubice, Štrba jsem se po pár měsících naučila smát a možná i se těšit na život po...rozchodu, rozvodu, překonání odchodu...doporučuji, pokud se chcete s životem prát a , jak mi řekl i můj kamarád...ne na něj srát...
Kniha Opovážlivá drzost být sám sebou v seznamech
2021 | Uprdelismus |
2018 | Skrze sebe změním tebe |
2017 | Cesta ven ze šíleného světa |
2017 | Afirmace |
2021 | Malé velké pravdy |
Musím uznat, že tohle byla velmi nenásilně a příjemně podaná kniha. Žádné otřepané fráze nebo nabádání k falešné pozitivitě.
Posloucháno jako audiokniha a nejspíš si to někdy zopakuji. Když člověk text opravdu vnímá a zamyslí se u toho, může mu to dost dát a třeba i pomoct, aby byl více spokojený, když si dovolí být sám sebou.