Opozice ’68. Sociální demokracie, KAN a K 231 v období pražského jara. přehled
Jiří Hoppe
Jiří Hoppe se ve své práci o pražském jaru 1968 zaměřil na tři významné společensko- politické aktivity občanů, které směřovaly proti mocenskému monopolu komunistické strany a k obnově pluralitní demokracie. Šlo jednak o pokus obnovit sociální demokracii jako tradiční politickou stranu, dále o snahu lidí stojících zcela mimo stávající politické struktury ustavit nějakou základnu pro svou veřejnou aktivitu v podobě Klubu angažovaných nestraníků a konečně o úsilí bývalých politických vězňů založit organizaci, která by se zpočátku zaměřila především na rehabilitace, Klub 231. Mnozí budou při četbě knihy překvapeni skutečnými postoji populárních představitelů socialismu s lidskou tváří - Dubčeka, Smrkovského, Kriegla, Mlynáře a dalších. Jiří Hoppe je však nehodnotí, ve svém čtivém líčení nechává promlouvat fakta, dokumenty a archiválie. A čtenář, kterému se dostane nevšedního čtenářského zážitku, si úsudek může vytvořit sám.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Opozice ’68. Sociální demokracie, KAN a K 231 v období pražského jara.. Přihlašte se a napište ho.
kniha, ktorú by si každý, kto prežil to obdobie poriadne, s ôpochopením, prečítať. aby vedel koho sme vtedy obdivovali, aké "vzbudzovanie márnych nádejí" nám podsúvali, .. .
57 nových eknih zdarma ke stažení
22.02.2021
Ocenění knihy (1)
2010 -
Magnesia Litera
(Litera za objev roku)
Kniha Opozice ’68. Sociální demokracie, KAN a K 231 v období pražského jara. v seznamech
2008 | Invaze 68 |
2009 | Opozice ’68. Sociální demokracie, KAN a K 231 v období pražského jara. |
2008 | Dvojí identita Klubu angažovaných nestraníků. |
2004 | Pražské jaro v médiích |
1995 | Občanská společnost 1967-1970, sv. 2/1 - Emancipační hnutí uvnitř Národní fronty 1967-1970 |
Zcela se ztotožňuji s předchozím názorem.