Opraváři času přehled

Opraváři času
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532861/bmid_opravari-casu-660084280a1db.jpg 5 16 16

Opraváři času série

1. díl

Ocitnout se v nesprávné chvíli na nesprávném místě může znamenat osudovou chybu, kterou už nejde vrátit. Může vás to dostat i do děcáku nebo na kolečkové křeslo. To však neplatí, pokud ovládáte cestování časem. V tom případě prostě stačí zaletět si do minulosti a omyl napravit. Jenže cestování v čase není tak jednoduché. Cestovatelé totiž musí dodržet základní pravidlo: za žádnou cenu neměnit minulost. Jinak riskujete, že vám budou v patách opraváři času. Mirek s Majou by se nikdy nepoznali, kdyby je nespojila jedna taková osudová chyba. A dědeček, který zná tajemství cestování časem a chce omyl své vnučky napravit. Jenže sám nemůže. Pomůže Mirek Maje její minulosti opravit? A co z toho sám bude mít? Víc získá, nebo ztratí? Nebo se dokonce sám ztratí v bludné spirále časových děr? Vydejte se s Mirkem a Majou za dobrodružstvím, které nezná hranice času a prostoru. Možnost ocitnout se kdekoliv a setkat se s kýmkoliv může být skvělá příležitost i děsivá zkušenost, na kterou nikdy nezapomenete. Nebo ano?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Opraváři času. Přihlašte se a napište ho.

sadlo
08.10.2024

Toto je čtvrtá kniha , kterou jsem přečetla od paní spisovatelky. Všechny jsou skvělé. "Opraváři" jsou fakt jednička ve sci fi pro mládež. Výborně vypracovaný příběh. Kam na ty nápady paní spisovatelka chodí.

Akléda_
09.07.2024 4 z 5

Tohle byla moc milá oddechovka, kterou jsem si fakt užila a navíc jsem jí slupla za jeden den. Knížka je propagována dost tím, že má stejný vibe jako Prašina a já musím souhlasit. Není to tak dobré, ale pořád je to moc super a bavilo mě to, navíc to na mě působilo opravdu stejně. Bavilo mě tady to cestování časem, které dávalo smysl a bylo promyšlené. Byla jsem teda trochu zmatená z hlavních hrdinů, protože jim tu je okolo patnácti let, ale knížka je doporučována 9+ tak nevím. Ale když si to přečte čtenář 9 - 15 let tak by mohl být dost spokojený. Miluju různé záhady, přemýšlení a šifry, a to všechno tady bylo. Dokonce je na konci knížky i šifra pro čtenáře, prostě boží! Navíc tady jsou důležité i knížky a konkrétně i Karel Čapek, což mě velmi překvapilo a zároveň mě to velmi bavilo. Druhá polovina knížky za mě teda byla dost rychlý průlet spousty zvratů, možná by jí neuškodilo pár stránek navíc. Celé je to taky velmi jednoduše napsané, ale to není úplně výtka vzhledem k cílovce a žánru. Knížka je navíc taky krásně graficky provedená, ilustrace, které jsou nápadité a sedí k příběhu, ořízka, prostě všechno. Tohle jsem si fakt moc užila a rozhodně můžu doporučit, ať už pro mladší čtenáře tak pro ty starší pro odpočinek. Jen si to možná přečtěte před Prašinou, to by byl za mě ideální postup.

kikikrat
28.06.2024 4 z 5

Tohle je vážně skvělá knížka. Má krásné provedení s barevnou ořízkou a je velice čtivá a hodně zajímavá. Cestování časem je tu vlastně moc hezky popsáno. Setkáte se tu se známou osobností, navštívíte zajímavá místa a možná se i něco přiučíte. Nejvíc se mi líbí, že kniha upozorní děti na některá témata a seznámí je i s naší historií. Ke konci jsem byla možná už trochu zmatenější a celkově jsem si ten konec představovala jinak, ale zase jsem byla překvapená. Šifra na konci byla super! Těším se na další díl.

Vila v Itálii, Noční dům a další knižní novinky (21. týden)

19.05.2024

Kniha Opraváři času v seznamech