Orbitální šerloci přehled
Tomáš Němec , Antonín K. K. Kudláč
Fantaskní detektivka jistě uspokojí milovníka kriminálních příběhů i čtenáře SF a fantasy. Devět současných českých autorů nabízí na stránkách další antologie z edice Ikaros své osobité pojetí tohoto žánru. Dozvíte se, jaké dalekosáhlé následky může způsobit vypadnutí obyčejného nýtku… kdo zabíjel v palácích středověké Konstantinopole… co se skrývá v hlubinách měsíčních „moří"… jaké síly stojí za podivnými jizvami na těle zavražděného muže… Předchůdci i následovníci Sherlocka Holmese a dalších slavných detektivů již po tisící rozehrávají hru na lovce a kořist, neboť zločin je věčný…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Orbitální šerloci. Přihlašte se a napište ho.
Moc dobrá sbírka povídek se zaměřením na detektivku ve sci-fi/fantasy žánru ke které se čas od času vracím a s chutí se začtu do nějakého z příběhů. Zaujaly mě především kousky: Muž, který vypil robota, Případ rudé gladioly, Dobří zlí a bohatí, nebo Ztracená apokalypsa, ale ani ostatní povídky nejsou o nic horší, do sbírky přispěli opravdoví mistři česky psaného slova.
Nápad dobrý, provedení nikoli. Přestože myšlenka spojení žánrů sci-fi, fantasy a detektivky (vždy dva z těchto tří v různých kombinacích) v jednu antalogii je skvělá, většina povídek se mi bohužel nelíbila.
„Její mysl chodila po snových stezkách vzpomínek a do reality se vracela jen výjimečně.“
Kniha Orbitální šerloci v seznamech
v Mé knihovně | 36x |