Orlové Napoleonovy armády: Lesk a bída napoleonských válek přehled
Jiří Kovařík
![Orlové Napoleonovy armády: Lesk a bída napoleonských válek Orlové Napoleonovy armády: Lesk a bída napoleonských válek](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13118/bmid_orlove-napoleonovy-armady-lesk-a-bi-cP8-13118.jpg?v=1642158149)
Fakta, postřehy a historky týkající se každodenního života vojáků v císařské Velké armádě v období napoleonských tažení v letech 1804-1815.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Orlové Napoleonovy armády: Lesk a bída napoleonských válek. Přihlašte se a napište ho.
![Igor1311 Igor1311](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
napriek tomu, že sa jedna o jednu za jeho prvých knih o napoleonovi, v ktorej citiť, že jeho štyl písania este nie je vycibreny, sa jedná o pozoruhodnu publikáciu. Priebeh ťažení a politických udalostí sa odsuva do pozadia a valná čast knihy pojednáva o každodennom živote vo vojsku. Nájdeme tu opis života vojaka počas ťaženia, všetky jeho radosti a strasti, opisy najstatočnejších vojakov a vojvodcov
Kniha Orlové Napoleonovy armády: Lesk a bída napoleonských válek v seznamech
v Mé knihovně | 19x |
2005 | ![]() |
2005 | ![]() |
2011 | ![]() |
2006 | ![]() |
2013 | ![]() |
Autor se v knize poněkud netypicky zabývá životy běžných vojáků v průběhu tažení. Svazek mě poněkud překvapil, protože jsem u Jiřího Kovaříka zvyklý spíše na detailní popisy tažení a bitev než na seznámení s každodenním životem ve vojsku, ale v žádném případě nešlo o překvapení nepříjemné. A nedovedu si představit, jak a co by musel autor napsat, abych nešel do plné palby.