Osem detektívok přehled
Alex Pavesi
Pocta zlatej ére detektívnych románov a jeden z najinovatívnejších literárnych počinov súčasnosti. Všetky kriminálne príbehy sa riadia súborom istých pravidiel. Profesorovi matematiky Grantovi McAllisterovi sa ich podarilo vypracovať a ich tajomstvá ukryl do zbierky detektívnych poviedok, ktorú napísal. Nato zmizol. O tridsať rokov neskôr Granta vystopuje ambiciózna editorka Julia Hartová, ktorá by jeho knihu chcela opäť vydať, a vycestuje za ním na odľahlý ostrov. No na jeho detektívnych príbehoch je čosi zvláštne. Zdá sa, že tajomstvá, ktoré sú v nich ukryté, súvisia s istým skutočným prípadom – ktorý sa roky nepodarilo vyriešiť. Dokáže Julia nájsť odpovede na všetky pálčivé otázky?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2022 , LindeniOriginální název:
The Eighth Detective, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Osem detektívok. Přihlašte se a napište ho.
Mě to bavilo, asi víc ty příběhy z fiktivní knihy než rozhovory s autorem - v tom převádění na matematické vzorce jsem se už ke konci trochu ztrácela. Ale bylo to zajímavé, trochu zvláštní a rozhodně jsem ráda, že jsem si knihu přečetla. Bála jsem se, když jsem viděla to nízké hodnocení, ale zbytečně. Za mě dobrý :-)
Zvláštní kniha a určitě bych ji nenazvala thrillerem. Byla jsem v pokušení některé příběhy vynechat, ale nakonec jsem se i tak dopracovala ke konci.
Program apokalypsy, Nick a Charlie a další knižní novinky (21. týden)
22.05.2022
Město v oblacích, Území vlků a další knižní novinky (18. týden)
01.05.2022
Knižní novinky (48. týden)
28.11.2021
Kniha Osem detektívok v seznamech
Toto mi nejako extra nesadlo. Pri čítaní som sa mierne nudil a nevedel sa dočkať, kedy skončím, ale nakoniec som to dal. Druhý koniec sa mi páčil viac.