Osení v bouři přehled

Osení v bouři
https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82769/bmid_oseni-v-bouri-6gj-82769.jpg 4 19 19

Již v roce 1938 se Herbert Brunnegger ubytoval v kasárnách SS a ve svých 15 letech se stal nejmladším vojákem Třetí říše. Jako příslušník krizové divize Waffen-SS-Divizion Totenkopf se účastnil bojů na nejpalčivějších bojištích - od Francie po kotel u Demjanska, v zimních bouřích u Charkova i při německé ofenzívě u Kursku v roce 1943. Po několika zraněních je nasazen v Itálii a nakonec prožívá rozpad německé armády již v Brandenburgu. Autor líčí idealismus i kamarádství panující v jednotce, které pomáhá překonat těžké bojové podmínky, ale zejména podává autentická svědectví z bojišť, jimiž prošel.... celý text

Literatura světová Válečné Biografie a memoáry
Vydáno: , Baronet

Saat in der Sturm, 2006

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Osení v bouři. Přihlašte se a napište ho.

mareksevc
10.07.2023 5 z 5

autentické čítanie z doby ktora je pre mna nepredstavitelná , jedna z naj. knih od nemca z obdobia ww2

bubka
21.06.2019

asi jsem se ocitla v paraelním světě, nějak jsem musela projít branou času a minula svůj svět, v tom mém jsou vojska SS považována za zločineckou organizaci, kniha, která je oslavuje a idealizuje za nepřípustnou propagandu zla, jejich činy chápeme tam, u nás, jako zvěrstva a jejich kamarádství za jasné zločinné spiknutí. chci domů.

Mamlasek
23.08.2017 5 z 5

Parádní kniha

Kniha Osení v bouři v seznamech

Autorovy knížky

Herbert Brunnegger