Osm miliard přání (2023) | Databáze knih

Osm miliard přání přehled

Osm miliard přání
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519599/bmid_osm-miliard-prani-sberatelska-verze-65942e79e93c5.jpg 5 52 52

Představte si, že by se jednoho dne každému z nás zjevil džin s tím, že nám splní přání. Ne tři jako v pohádce, ale jedno. Jak by takové přání ovlivnilo ostatní lidi a svět? Přemýšleli byste o tom vůbec? A byl by takový svět ještě k žití? Charles Soule se nad tím v této chytře napsané knize hravě zamýšlí a jak je jeho zvykem, tak se nevyhýbá ani temnějším linkám. Odpočet začíná na osmi miliardách lidí a osmi miliardách přání. Co si budete přát?... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Mighty Boys

Eight Billion Genies, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Osm miliard přání. Přihlašte se a napište ho.

trudoš
30.01.2025 4 z 5

Jak třeskutě Osm miliard přání začne, tak se stupňované pokračování nese v daleko mírnějším duchu, než jaký by člověk čekal a závěr už hraničí se zamilovaným poselstvím. Chápu záměr tvůrců, že i tragikomické zápletky by měly mít dobrý konec, ovšem v případě téhle prazvláštní apokalypsy bych vůči lidstvu zdaleka nebyl tak důvěřivý. Ale to ze mě mluví má vlastní skepse. Protože jinak Charles Soule a Ryan Browne odvádějí skvělou práci, hrají si s možným vývojem planety, kdy svůj osud hodlá k obrazu svému proměnit každý jeden človíček na Zemi, což zákonitě vede ke katastrofálním následkům. Dokud se příběh drží časové osy osmi sekund, hodin, dní a týdnů, bavil jsem se náramně, s následujícími úseky už jsem měl trochu problém, protože události gradovaly z mého pohledu nepravděpodobným směrem a ne všechno jsem plně akceptoval. Ale ono s takhle atraktivním nápadem je prakticky nemožné vyjít vstříc každému, pročež bernou mincí je pro mě skutečnost, že celý příběh drží v mezích zákona pohromadě.

Hor89
03.11.2024 5 z 5

Osm miliard přání je objektivně asi nejlepší komiks od Mighty Boys, který se mi dostal do rukou (v době psaní komentáře nemám přečteného jen Agenta strachu a Zpěv neznáma). Myšlenka komiksu je skvělá, kresba Ryana Browna (Kletba) výborná, a příběh se četl sám. Děj není podán úplně vážně - v knize je plno vtípků a odkazů na vše možné, a přítom je příběh promyšlený a dospělý.

mirec88
03.07.2024 5 z 5

Tak toto bolo neskutočne obdivuhodné Dielo s veľkým D. Radí sa medzi tie najlepšie komiksy aké som v živote prečítal a už len tá základná premisa je úžasná, že každý človek na svete má jedno prianie, ktoré mu džin splní. Nebudem viac hovoriť o príbehu, ale môžem povedať, že je to absolútna pecka a dej sa tu odohráva v priebehu nielen pár dní alebo týždňov potom ako si ľudia môžu priať čokoľvek, ale niekoľko storočí! Čo som taký veľký časový úsek ešte v žiadnom komikse nevidel poňať. Bolo to pre Charlesa Soula a o to viac pre kresliča Ryana Browna neskutočne náročné, čo vidno aj v bonusoch. Úžasný komiks a kto zaváhal ho kúpiť, keď bol v predpredaji, alebo po vydaní má smolu alebo si ho zoženie za ťažké prachy. Ostatne ako všetko z Mighty Boys, lebo momentálne majú všetko vypredané. To je určite snom každého vydavateľa. Ja si pána Štěpánka a jeho tím veľmi cením, lebo prinášajú fakt skvelé komiksy na československý trh. Toto odporúčam a zaslúži si to nie 5, ale 10 hviezdičiek :-)

Ledová kolébka, Odstín smrti a další knižní novinky (49. týden)

03.12.2023

Kniha Osm miliard přání v seznamech

v Mé knihovně46x