Ostré predmety přehled

Ostré predmety
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486675/bmid_ostre-predmety-Z23-486675.jpg 4 2209 2209

Novinárka Camille Preakerová sa vracia do rodného mestečka Wind Gap v štáte Missouri. Chce napísať reportáž o nezvestnom desaťročnom dievčatku. Krátko po jej príchode však malú Natáliu nájdu mŕtvu, dokonca s vytrhnutými zubami. Podobný prípad sa už stal pred rokom. Obe vraždy majú pre Camille osobný charakter – aj jej pred niekoľkými rokmi zomrela mladšia sestra Marian. Camille sa oboznamuje s okolnosťami oboch vrážd a spoznáva rodiny obetí. Čoraz naliehavejšie si uvedomuje, že všetko je inak, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. V hlave sa jej rojí množstvo otázok. Ide o miestneho obyvateľa alebo vrah nepochádza z Wind Gapu, ako sa domnieva detektív Willis? Prečo Camillina matka nezmenila vzhľad dcérinej izby ani roky po jej smrti? Prečo vlastne musela zomrieť? Prečo sa druhá nevlastná sestra správa čudne a nevyspytateľne? Camille hľadá vraha a pritom odhaľuje rodinné tajomstvá, pred ktorými chcela kedysi utiecť.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Ikar (SK)
Originální název:

Sharp Objects, 2006


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ostré predmety. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (534)

Shanib
27.08.2024 3 z 5

Kniha se četla velmi dobře, prostředí maloměsta bylo atraktivní a počet postav tak akorát, ale...nevadilo mi, že hlavní hrdinka nebyla dokonalá, ale nedokázala mi přirůst k srdci. Nad některými jejími rozhodnutími jsem kroutila hlavou - třeba takový John...vážně? Přišlo mi, že autorka lapá po dechu, čím by čtenáře šokovala a pro mě osobně to vyznělo spíš zoufale. I samotné gradování příběhu dost pokulhávalo. Vrah, ačkoliv jsem tušila, kdo to je, je odtajněný až v epilogu a je to hodně překotný.

Derbis
13.07.2024 4 z 5

Vsichni si stezuji, ze hlavni hrdinka neni dokonala. Ale uprimne, ja jsem za to rada. Prijde mi, ze vsechny hrdinky a jejich lasky jsou modelove ci barbiny. Dokonale vlasy, tvar, hubeni. Naopak mi chybi v knihach poradna postava, co ma zlozvyk. Neni dokonala, neni vychrtla. Obcas si chci precist i o beznych lidech. A ne kazdy ma 49kg i s posteli.

Proste obycejna hlavni hrdinka, co ma problemy. Depky z detstvi. Odhaluje pribeh mestecka.

Ne vzdy se mi postava a jeji rozhodnuti libila. Ale proste nebyt normalni je dneska normalni.

Takovou nedokonalou postavu bych uvitala i v jinych knihach. Thriller ci romantika.....ya....

Serial take moc hezky. Libilo se jen mne, jak tam jezdily holky bezne po meste na bruslich??? Tak krasny napad...proc jsem to nikde nezazila?


PepaKouc
08.07.2024 5 z 5

Tohle je napínavý psychologický thriller ve stylu Stephena Kinga.

Ostré předměty, tento debutní román od Gillian Flynn vás zavede do ospalého amerického městečka, kde se skrývají zlověstná tajemství a děsivá pravda.

Novinářka Camille Preaker se vrací do svého rodného města po psychickém kolapsu, aby se pustila do nezáviděníhodného úkolu: napsat reportáž o vraždě mladé dívky a zmizení druhé.

Camille se tak ocitá v prostředí, které pro ni není příjemné - musí čelit chladné nevraživosti matky a složitému vztahu s nevlastní sestrou. A co je horší, démoni z minulosti ji neustále pronásledují a hrozí, že ji pohltí.

Ostré předměty nejsou jen obyčejným detektivním románem. Autorka Gillian Flynn mistrně buduje napětí a atmosféru klaustrofobie, která čtenáře nenechá vydechnout. Příběh se nezaměřuje pouze na nalezení vraha, ale otevírá i hluboká témata jako dysfunkční rodinné vztahy, šikana na střední škole, sebepoškozování a psychické problémy.

Její jazyk je vynikající: ostrý, chytrý a plný sarkasmu. Dokonale vykresluje charaktery postav a jejich vnitřní pochody, takže čtenář má pocit, že je součástí děje.

Pokud máte rádi napínavé thrillery s psychologickým podtextem, Ostré předměty si nenechte ujít! Ještě dlouho po dočtení budete přemýšlet o postavách a jejich osudech. A co je nejlepší, Ostré předměty byly zfilmovány do seriálu HBO, takže si tento strhující příběh můžete vychutnat i ve vizuální podobě.

Proč si přečíst Ostré předměty:

- napínavý a strhující děj
- skvěle temná a dusná atmosféra
- komplexní a hloubkové postavy
- vynikající jazyk a styl psaní
- zajímavá témata, která otevírají důležité otázky

Ostré předměty jsou kniha, která se vám zaryje pod kůži a ještě dlouho po dočtení na ni budete vzpomínat.

všechny komentáře

Související novinky (3)

Tipy na filmy a seriály podle knižní předlohy

07.04.2024


Knižní novinky (16. - 29. července)

16.07.2018


Knižní novinky (2. - 15. července)

02.07.2018


Citáty z knihy (1)

Já si myslím, že některé ženy neumějí být matkami. A některé ženy neumějí být dcerami.


Ocenění knihy (2)

2007 - CWA Dagger Awards (Ian Fleming Steel Dagger for Best Thriller)
2007 - CWA Dagger Awards (John Creasey Dagger for Best First Book)


Kniha Ostré predmety v seznamech

v Právě čtených30x
v Přečtených3 213x
ve Čtenářské výzvě255x
v Doporučených129x
v Knihotéce797x
v Chystám se číst632x
v Chci si koupit145x
v dalších seznamech9x