Ostrov přehled

Ostrov
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/341611/bmid_ostrov-s1w-341611.jpg 4 245 245

Na otázku, je-li člověk dobrý či zlý, odpovídá Robert Merle hravým, dobrodružným románem Ostrov, v němž dokazuje, že vše záleží na životních podmínkách, jaké jsou si lidé schopni vytvořit.

Literatura světová Romány
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

L’Ile, 1962


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ostrov. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (45)

Mindy
22.05.2024 2 z 5

Kniha je pro mě bohužel zklamáním, od Merleho jsem čekala víc.
Postavy mi nebyly sympatické, ani Purcell. Ten mi šel svou dobrotou a laskavostí neskutečně na nervy a ta jeho naivita mě doháněla k šílenství. A to mám klaďasy vesměs ráda. Až moc se tam mluvilo, smálo, pusinkovalo a objímalo, jako nic proti tomu, ale k jejich situaci mi to prostě nesedlo.

Jitka822
28.09.2023 4 z 5

Kniha na doporučení. Téma po kterém bych normálně nesáhla. Příjemné knižní osvěžení. Obsahově smutny a někde bohužel stále platný přístup společnosti o nadřazenosti, která zavede všechny jen špatným směrem.


mirek93
27.02.2023 4 z 5

Téma knížky se mi líbilo. Představa, že se ocitnete na pustém ostrově spolu s dalšími lidmi, z nichž většina nebude s vámi v lecčem souhlasit a vám třeba i způsobovat nepříjemnosti kvůli jejich počtu, je pro mě z velké míry děsivá. V podstatě jste na místě, odkud není úniku a proto musíte se snažit vyjít s ostatními a nerozdmychávat nějaké konflikty.

Všechno to politikaření o moc nad ostrovem. Všechny ty problémy, které si ti lidé způsobili vlastní hamižnosti a nespravedlivým zacházením s pro ně podřadnými lidmi je zrcadlem lidské přirozenosti. Tato kniha je jen důkazem, že se lidské myšlení nikdy nezmění, pouze se mění doba a její vymoženosti a konkrétní problémy.

Rozhodně doporučuji. Pan Merle je velký spisovatel a jeho způsob vyprávění a líčení se mi tady velmi líbil jako i u jiných jeho knih. Navíc bych řekl, že kniha má i nějakou hlubší myšlenku, o které může člověk přemýšlet a něco si z ni odnést.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ostrov v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených336x
ve Čtenářské výzvě50x
v Doporučených21x
v Knihotéce216x
v Chystám se číst119x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech2x