Ostrov přehled
Sigríður Hagalín Björnsdóttir
Výjimečně se stane něco, co stmelí celé lidstvo, propojí osudy všech, jako by sebou zemská přitažlivost trhla a svět se na okamžik zmenšil, přiblížil, a každý jednotlivý člověk si pak pamatuje, kde byl, když se to událo nebo když se o tom dozvěděl. A někdy se svět zmenší natolik, že je z něj jenom jeden člověk. Jedna drobná lidská bytost v opuštěném zálivu. Vyčkává a sepisuje kroniku nedávných událostí, na něž nelze zapomenout. Román Ostrov v sobě spojuje milostný příběh a mrazivou dystopii, v níž islandské dějiny postihne nečekaný obrat. Klade otázku, co lidi spojuje a co je rozděluje.... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2019 , FobosOriginální název:
Eyland, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ostrov. Přihlašte se a napište ho.
![bookemma bookemma](https://www.databazeknih.cz/img/users/46_/46099/m_bookemma.jpg?v=1737819142)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Asi moje první seznámení s islandskou literaturou vůbec, a moc povedené seznámení. Kromě dystopie tam vidím strašnou spoustu paralelních linek - (ne)závislost médií (mrk k sousedům na východě), vládní lži a prezentace myšlenek, degradace společnosti z “my-jsme-přece-civilizovaní k “my-jsme-přece-civilizovaní-k-naší-rase. Bylo to těžké, ale skvělé. Tleskám.
![Saturnia Saturnia](https://www.databazeknih.cz/img/users/40_/409095/m_saturnia.jpg?v=1736626854)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Tak toto bohužel opravdu nebyla kniha pro mě.
Nebylo zde moc akce, děj mi občas přišel až moc stručný, rychlý a chaotický.
Hodně věcí nebylo objasněno, což mi strašně vadí.
Kde vidím přidanou hodnotu, je možná to, jak se zde popisuje rozklad společnosti a změna psychologie lidí.
Knižní novinky (3. týden)
06.01.2019
Kniha Ostrov v seznamech
v Mé knihovně | 154x |
Tak knihu jsem nedočetla... ale není to vina knihy. Kniha byla možná až moc dobrá ale v současné geopolitické situaci jsem na ni neměla žaludek. Přišla mi příliš reálná. Pro uklidnění asi sáhnu po nějakém hororu :D