Ostrov přehled
Sigríður Hagalín Björnsdóttir
Výjimečně se stane něco, co stmelí celé lidstvo, propojí osudy všech, jako by sebou zemská přitažlivost trhla a svět se na okamžik zmenšil, přiblížil, a každý jednotlivý člověk si pak pamatuje, kde byl, když se to událo nebo když se o tom dozvěděl. A někdy se svět zmenší natolik, že je z něj jenom jeden člověk. Jedna drobná lidská bytost v opuštěném zálivu. Vyčkává a sepisuje kroniku nedávných událostí, na něž nelze zapomenout. Román Ostrov v sobě spojuje milostný příběh a mrazivou dystopii, v níž islandské dějiny postihne nečekaný obrat. Klade otázku, co lidi spojuje a co je rozděluje.... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2019 , FobosOriginální název:
Eyland, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ostrov. Přihlašte se a napište ho.
Myslím, že moje první setkání s islandskou literaturou - a snad dobrý. Vlastní jména byla fakt brutál, ještě že jsem to nemusela číst nahlas, asi bych si zlomila jazyk.
(SPOILER) Tak takový děj, jako odříznutí jednoho státu od zbytku světa, je pro mě novinka. A vůbec není špatně napsána. Klidně bych si přečetla i pokračování.. Jediné s čím jsem měla problém, byly islandské názvy, ale zvykla jsem si :)
Knižní novinky (3. týden)
06.01.2019
Kniha Ostrov v seznamech
antiutopie, dystopie, kakotopie Island boj o přežití blackout, výpadek proudu
Tak toto bohužel opravdu nebyla kniha pro mě.
Nebylo zde moc akce, děj mi občas přišel až moc stručný, rychlý a chaotický.
Hodně věcí nebylo objasněno, což mi strašně vadí.
Kde vidím přidanou hodnotu, je možná to, jak se zde popisuje rozklad společnosti a změna psychologie lidí.