Pirátsky princ přehled
Gaelen Foley
Ostrov Ascencion série
1. díl >
Úvodný diel dobrodružno-romantickej trilógie obľúbenej autorky. Princ Lazar de Fiore prišiel o všetko – o rodinu, kráľovstvo i česť. Pri živote ho drží iba myšlienka na pomstu. Po rokoch sa vráti na ostrov Ascension s úmyslom zabiť jedinú dcéru svojho úhlavného nepriateľa priamo pred jeho očami, aby si potom sám vzal život a konečne našiel pokoj. Ibaže osud má s ním iné plány a žena, ktorú chcel chladnokrvne zabiť, v ňom prebudí milosrdenstvo. Krásna a odvážna Allegra Monteverdi súhlasí, že sa stane jeho rukojemníčkou výmenou za otcov život, a odpláva s ním do neznáma. Na palube lode dievčina s úžasom zisťuje, že si ju tento temný pirát zázračne podmanil. A keď napokon odhalí jeho tajomstvo, túži len po tom, aby sa vrátil domov a zachránil svoje kráľovstvo. Dokáže však Lazar poraziť démonov minulosti a stať sa skutočným princom z Allegriných snov?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2018 , Slovenský spisovateľOriginální název:
The Pirate Prince, 1998
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pirátsky princ. Přihlašte se a napište ho.
Knihu vrelo odporúčam, nádherný príbeh, čakala som, že to bude skvele, no je to oveľa viac ako len skvelé. Knihu som si užila a teším sa na 2. časť série, ktorú práve začínam čítať :)
Trochu "drsnejšia" rozprávka pre dospelých. Pekná, romantická o fiktívnej krajine.
Doporučujem
Kniha Pirátsky princ v seznamech
pro ženy piráti princové romantika převrat, puč
2009 | Zlatovláska |
2013 | Můj hříšný markýz |
2000 | Pirátský princ |
2001 | Proti osudu |
2014 | Můj nebezpečný vévoda |
Začátek knihy byl docela akční a plný zvratů, ale v dalších kapitolách knížce trochu došel dech. Hlavní hrdinové se začali nípat ve svých emocích a zabředávat do zpytování svého svědomí, aniž by je to někam posunulo. V závěru dílka se sice děj trochu rozproudil, jenže Lazarovo hnutí mysli (ve vztahu k Allegře) mi přišlo nelogické a mírně mi konec románu znechutil.