Ostrov panenek přehled
Jeremy Bates
Nejděsivější místa světa série
Měl to být pohodový výlet. Na mexický ostrov Isla de las Munecas ověšený nekonečným množstvím dnes už dost zchátralých panenek. Prý tam kdysi došlo k vraždě. Prý se tam dějí nepředvídatelné věci. Ale kdo by věřil na pověry. Skupina přátel vyjíždí na ostrov shánět materiál pro natáčení dokumentu. Jenže. Co tady dělá ta holčička? A kdo zabil Miguela? Obklopeni strachem a paranoiou a pronásledováni neznámým vrahem stráví na ostrově nejdelší noc svého života... celý text
Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: 2023 , XYZ (ČR)Originální název:
Island of the Dolls, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ostrov panenek. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER)
Slabé tři hvězdy. Nebyl to vyloženě průšvih, jen zhruba od půlku tušíte, co se na ostrově stalo, respektive kdo stál za první vraždou. Pachatele druhé vraždy možná netušíte, ale zas je to tak přitažené za vlasy, že možná ani Bates si nebyl do poslední chvíle jistý, kdo a proč ho vlastně zabil.
No, a pokud jste četli nějaký předchozí kousek, u mě to byl román z lesa sebevrahů, nezbavíte se pocitu, že postavy jsou jaksi stejné, jejich vzorce chování se nápadně podobají.
Nečetlo se to špatně, to rozhodně ne, za necelé čtyři hodinky jsem měl hotovo, ale postrádal jsem napětí, možná nějaký wow efekt na konci. Měl tam být, jen si pod wow efektem nepředstavuji mexickou verzi Velmi křehkých vztahů.
Čas lovu, Naše vina a další knižní novinky (43. týden)
22.10.2023
Kniha Ostrov panenek v seznamech
2017 | Les sebevrahů |
2020 | Hora mrtvých |
2017 | Paříž: Katakomby |
2023 | Ostrov panenek |
Recenze tato kniha nemá moc dobrý, ale raději, ať si názor udělá každý sám. Já jsem byla překvapená celkovou dynamicnosti příběhu, líbily se mi dvě dějové linie. Nadšenci knih thrilleroveho a hororoveho typu si na své v této knize určitě přijdou!