Ostrovní zprávy přehled

Ostrovní zprávy
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37317/ostrovni-zpravy-37317.jpg 4 57 57

Quoyle se vydává po smrti své bláznivé ženy Petal na cestu k poznání sebe sama - návratem do domu svých rodičů na Newfoundlandu. Bezvýznamný Newyorčan se stává důležitou osobou rybářské vesnice a redaktorem místních novin, zároveň potkává i zvláštní a půvabnou Wavey. Drsná krása severské přírody, magické místo krajiny předků a zaujetí pro nové zaměstnání smetává Quoyleovy vzpomínky na špatné věci v minulosti, dává mu sílu se s nimi vyrovnat a nachází zde naději, budoucnost a vlastní sebeúctu. Kniha byla v roce 2001 zfilmována.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Vyšehrad

The Shipping News, 1993

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ostrovní zprávy. Přihlašte se a napište ho.

Egertová
25.10.2022 5 z 5

Tuto knihu čtu vždy, když se mi nedaří, a získám z ní energii k dalšímu boji s nepřízní.
Moc dobrá kniha.

andrii24
11.02.2021 4 z 5

Neukotvení, neutěšení, neutišitelní Anderseni, z letoviska /v/ran a kormoránů, erbenovské Bretaně severu. Duše jako pohupující se vory, které sevřely závory, do náruče baladické jistoty. Do tváří naráží slaný dech větroví. Po citech plují řezavé mraky. Oči zapadané melancholií, rty k sobě tiskne chlad, kapky bílé Polárky... Roztáhni ten křehký, niterný vějíř, vzdor studu a tajemství. Vytáhni z něj střepy, záblesk slibných "těšítek." Života těžítka. Prostorný, zateplený domov.

chiara
19.12.2020 2 z 5

Naprosto se ztotožňuji s prvním odstavcem haki34

Ocenění knihy (2)

1994 - Pulitzerova cena (Beletrie)
1993 - National Book Award (Fiction)

Kniha Ostrovní zprávy v seznamech

zfilmováno ostrovy Kanada