Osudová volba přehled
Chris Beakey
Tragická nehoda. Rodina v krizi. A vrah sleduje každý pohyb. Pět měsíců po záhadné smrti své manželky Stephena probudí Portera půlnoční telefonát. Jeho 17letá dcera Sara uvízla ve vánici v blízkých horách. Je vystrašená, nedokáže přestat plakat a prosí otce, aby jí přišel pomoct. Bohužel, Stephen šel spát jen hodinu předtím a značně opilý. Jeho rozmazané vidění a chabá rovnováha mu říkají, že je nebezpečné a nezodpovědné usednout za volant. Ale přesto vyrazí. Středoškolský učitel Kieran O'Shea je také za volantem a hledá svého autistického mladšího bratra Aidana, který také zůstal v horách. Kieran je vyděšený a v hlavě se mu hodí myšlenka, že Aidan může být brzy zatčen za vraždu tří žen. Stephenovo auto se srazí s Kieranovým a tato nehoda způsobí, že znovu začne pátrat po příčině smrti své ženy a i za cenu trestního stíhání bude muset své děti chránit před násilím, které jim hrozí.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2018 , OmegaOriginální název:
Fatal Option, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Osudová volba. Přihlašte se a napište ho.
Rodinné drama o nejednom špatném rozhodnutí, které má svoje následky.
Chvilku mi trvalo než jsem se zorientovala kdo je kdo, ale pak už se to četlo skvěle. Kniha je čtivá a napínavá. Krátké kapitoly vás nutí číst dál a dál. Jediné, co mi přišlo příliš, byl konec... bylo to celkem divoké a překombinované. Ale i tak, čtyři hvězdičky.
Jako bonus má kniha krásnou obálku, která mě zaujala na první pohled.
Kniha Osudová volba v seznamech
Kdybych měla tuto knihu popsat jedním slovem, bylo by to absurdní. V jednu chvíli mi tam přišla shoda náhod tak absurdní a směšná, že jsem vybuchla smíchy, i když samotná scéna vtipná nebyla.
Přišlo mi, že vlastnosti postav byly až moc překombinované. Každý trpěl nějakou závislostí, duševní poruchou, nebo někoho zabil.
Kniha se jako taková četla docela dobře a na konci jsem byla přeci jen překvapená z rozuzlení.