Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války 1/2 přehled

Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války 1/2
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/204989/mid_osudy-dobreho-vojaka-svejka-za-svet-Kew-204989.jpg 4 315 315

Díl 1/2. Čtyřdílný humoristický román českého spisovatele Jaroslava Haška přeložený do 54 jazyků, několikrát zfilmovaný i zdramatizovaný. Jde o nejvýznamnější Haškovo dílo mnoha lidmi spojované s kongeniálními ilustracemi Josefa Lady. Smrt bohužel nedovolila Haškovi jeho dílo dokončit. (V tomto svazku je chybně ponechána tiráž z předchozího 32. vydání, 1983).... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války 1/2. Přihlašte se a napište ho.

leukjetezien
předevčírem 5 z 5

O Švejkovi byla napsána kvanta, takže těžko k tomu dodávat něco nového. Je to typ knihy, která se Vám buď bude líbit, nebo tomu nepřijdete na chuť, což se dá chápat, je to repetitivní a ne moc dějové, ale na druhou stranu je to jedinečný výtvor plný příběhů dotažených do absurdity. A není asi jiné prostředí než válka, kde by se absurdita vyjímala víc.

Ran
13.10.2024 4 z 5

Je to velmi dobrá kniha a její čtení jsem si užila.

DuncanIdaho
09.07.2024 5 z 5

Kniha i film jsou už takové česká klasiky. Obojí je dobré, i když kniha mi přijde o trochu tvrdší. Čtení kousků, které Švejk udělá, se čtou dobře a pobaví. Alespoň u mne to platí. Takže hned jdu na III. a IV. díl.

Kniha Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války 1/2 v seznamech