Osvětimský proces přehled

Osvětimský proces
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428004/bmid_osvetimsky-proces-6jO-428004.jpg 4 297 297

Příběh rodiny, které osvětimský proces obrátil život naruby Frankfurt nad Mohanem 1963. Eva, absolventka tlumočnické školy a nejmladší dcera rodiny Bruhnsových, má krátce před zásnubami, když ji její agentura nečekaně požádá, aby překládala u mezinárodního tribunálu výpovědi bývalých polských vězňů, kteří přežili koncentrační tábor v Osvětimi. Její rodiče i budoucí manžel jsou zásadně proti: jde totiž o první poválečný proces proti nacistům, který se má konat v jejich městě. Eva o hrůzách v Osvětimi nikdy neslyšela, ale dá na svou intuici a postaví se rodičům na odpor. V tu chvíli ještě netuší, že proces století neodvratně změní nejen její zemi, ale i její vlastní život.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)

Deutsches Haus, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Osvětimský proces. Přihlašte se a napište ho.

oldriskaa3h4
17.11.2024 4 z 5

Poválečný román ano, ale rozhodně ne strhující. Pěkné zpracování na zajímavé téma. Není to úplně o historii Osvětimi. V knize se popisuje soudní proces vedený proti SS, ve kterém je hlavní hrdinka Eva překladatelkou. Minulost se ale dostane na povrch i v rodině Evi.

Janca007
04.07.2024 4 z 5

Knížku jsem na můj vkus přečetla rychle. Četla se mi dobře, bylo to na zajímavé téma, konec jsem čekala trochu jiný.

Kakho-Oto
11.09.2023 3 z 5

Uživatelé s nicky "1v8na" a "Mermaida" ohodnotili román i za mě. Námět knihy Osvětimský proces (v originále však Německý dům) by se dal jistě zpracovat mnohem lépe, než jak to předvedla v Německu uznávaná Annette Hessová. Po přečtení cca 90 stran jsem chtěl dokonce román "položit", ale nakonec jsem se kousl a přečetl ho. Děj i jeho rozuzlení mě navíc ničím zásadním nepřekvapily.

Knižní novinky (14. týden)

29.03.2020

Knižní novinky (46. týden)

10.11.2019

DAVID: Pokud to přijmete, naučte se příslušnou slovní zásobu. EVA: Co tím myslíte? Vojenskou terminologii? DAVID: Všechna myslitelná slova pro to, jak zabít člověka.

Na okamžik si představil ty zástupy lidí, jimž se nyní musí dostat spravedlnosti. Bylo jich tolik, jako kdyby spočítal všechno jehličí nad svou hlavou. Každý jednotlivý kousek představoval jednoho pronásledovaného, mučeného a zavražděného člověka.

Je ten, kdo zabil deset lidí, menší zločinec než ten, kdo jich zabil padesát?

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Osvětimský proces v seznamech