Otazníky detektiva Štiky přehled

Otazníky detektiva Štiky https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/151931/bmid_otazniky-detektiva-stiky-65dde5a414c8e.jpg 5 49 49

Otazníky detektiva Štiky patří mezi komiksy, které si oblíbilo hned několik generací čtenářů. Komiks o obtloustlém detektivovi, který řeší zapeklité případy, a úlohou čtenářů je odhalit jejich řešení, vycházel více než deset let v časopise Ohníček. Významný malíř Jiří Kalousek kreslil detektiva nejdřív černobíle, později i barevně. V naší knize je výběr z více než 350 komiksů, při výběru jsme se opírali především o dochované originály.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Otazníky detektiva Štiky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

simca9342
11.05.2024 5 z 5

Přečteno před lety.

Joo Ohniček si pamatuji, pár kousků mám ještě doma. Ne z dětství koupené z obchodů nebo, že bych je měla jako předplatné, ale v lázních v družině jsem se nimi vždycky obklopila a četla do doby než jsem šla na proceduru. Hlavně se v nich vyskytovaly příběhy o přírodě, největších skokanech a třeba články o skautů a době , ve které se žilo. Mimo jiné i případy na cvik moukivé aktivity detektiva Štiky. Tento detektiv v černých brýlích a klobouku sice Poirotovi nesahá ani po kotníky, ale jeho případy s hádanku na konci byly dobré :)

ZelenýAnton
08.09.2022 5 z 5

Super komiksy.


Matematicka
06.06.2021 5 z 5

Když přestaly příběhy detektiva Štiky v Ohníčku vycházet, bylo mi sedm let, takže z dětství si ho už nepamatuji. Nějak jsem ale náhodou narazila na tuto knihu, tak jsem ji půjčila pro svoje děti z knihovny. A moje děti i mě detektiv Štika nadchl i po těch letech. Příběhy jsou krátké, hodí se když musíte někde chvíli čekat, nebo kdykoliv pro krátkou společnou chvíli rodičů a dětí. K „vyluštění“ příběhu stačí ho pozorně sledovat – a to většinou jak text, tak i obrázky.
Spolu s knihou Otazníky detektiva Štiky tak můžete trénovat svoje pozorovací schopnosti, logický úsudek a snadno tak dětem představit tehdejší reálie – např. telefonování „pevnou linkou“ a další zajímavosti. Srdečně doporučuji pro společné čtení v rodinách!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Otazníky detektiva Štiky v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených64x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených3x
v Knihotéce39x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

pro děti od 5 let komiksy pro děti Ohníček

Autoři knihy

Jiří Kalousek
česká, 1925 - 1986
Jiří Lapáček
česká, 1924 - 2000