Otcem i matkou proti své vůli přehled
Zdena Frýbová
I proti vaší vůli může být štěstí na dosah ruky V humoristickém románu se pozoruhodně proplétá romantický milostný příběh s groteskními příhodami a komickými situacemi, které staví milostné idylce do cesty různé překážky. Dva malí rošťáci Hýta a Batul vtrhnou do života svého třicetiletého strýčka a úplně nabourají jeho celoživotní plány. Proti své vůli se stane otcem i matkou, ale nakonec se postarají o jeho štěstí, když ho seznámí se slečnou Eliškou.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Otcem i matkou proti své vůli. Přihlašte se a napište ho.
Ztěžka, kostrbatě a nehumorně převyprávěná dobrodružství několika rozmazlených spratků, kteří bylo tak "roztomiloušcí", až jsem to málem nedočetl. Proč? Proč raději neparazitovat a nevydat originál od Johna Habbertona?(https://www.databazeknih.cz/autori/john-habberton-10039)
Pro mě byla kniha průměrná. Nemůžu říct, že by mě kniha vyloženě bavila. Kniha je rozdělená na dvě části. První část pojednává o dvou rozmazlených spratcích Hytulovi a Batulovi, jeden horší než druhý. V dnešní době by je nejspíš označili za ADHD dětičky. Se strýčkem Rudolfem jsem soucítila.
V druhé části, která se odehrává o rok později, jsou opět v hlavní roli Hytul a Batul a jejich nezvedené vylomeniny.
V doslovu se čtenář dozví, že se jedná o jakýsi remake od spisovatele Johna Habbertona s totožnými jmény.
Kniha Otcem i matkou proti své vůli v seznamech
1987 | Robin |
1993 | Malinkatý kretén |
1988 | Z neznámých důvodů |
1991 | Falešní hráči |
2002 | Neděle jako stvořená pro vraždu |
Vzhledem k tomu že jsem před velkou spoustou let četla knihu Hýta a Batul která se mi tenkrát jako dítěti školou povinnému moc líbila, tak jsem po přečtení že je to vlastně nějaký přepis této knihy byla zvědavá. Protože si pamatuji jenom opravdu "ci vidět tocit kolecka" a to že hoši měli rádi zvířátka a strýček byl velice zamilovaný, nedovedla jsem si představit jak to spisovatelka přepsala pustila jsem se tedy do čtení. Je to tedy opravdu na obdiv, člověk se musí smát a zároveň se divit fantazii kterou spisovatelka nepostrádala. Chování ani u tak malých dětí dnes nepředstavitelné prostě - fantazie.