Otka: Ošklivá tlustá kamarádka přehled

Otka: Ošklivá tlustá kamarádka
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/260492/bmid_otka-oskliva-tlusta-kamaradka-3AG-260492.jpg 4 443 443

Sedmnáctiletá Bianca Piperová je cynická a loajální a zdaleka si nemyslí, že je mezi svými kamarádkami ta nejkrásnější. Je taky moc chytrá na to, aby skočila na lep sladkým řečičkám školního hezouna Wesleyho Rushe. Bianca ho vlastně nenávidí. A když jí dá tu nepěknou přezdívku, vychrstne mu colu přímo do obličeje. Ale doma to teď nestojí za nic a Bianca touží po rozptýlení. Což dopadne tak, že Wesleyho políbí. A co hůř, líbí se jí to! Při pokusu se z toho nějak vykroutit se z ní a jejího úhlavního nepřítele stanou „kamarádi s výhodami“. Což se samozřejmě brutálně nevydaří. Wesley neumí moc naslouchat a jeho život taky stojí za starou belu. A Bianca si s hrůzou uvědomí, že do kluka, kterého nenáviděla, začíná být trochu zamilovaná.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo

The DUFF: Designated Ugly Fat Friend, 2010

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Otka: Ošklivá tlustá kamarádka. Přihlašte se a napište ho.

eva3992
08.09.2024 1 z 5

Bianca je sedmnáctiletá holka a chodit na akce s kamarádkami ji spíše obtěžuje. Navíc, když ji tam začne sladkými řečičkami oblbovat místní hezoun Wesley, je vytočená, ale skončí to tak, že ho políbí a co víc, nakonec se z nich stanou kamarádi s výhodami.

Uf, teda tohle bylo úplně mimo mě. Před lety jsem si knihu pořídila na nějaké doporučení, už nevím jaké, ale za mě tedy ne.

Vždy se snažím při psaní recenzí najít nějaká pozitiva i když se mi kniha nelíbila. Dobře, tak tedy kniha byla čtivá. Tečka. Tentokrát opravdu nemám co chválit.

Podle mě to bylo trapné, plné klišé, hloupé, místy dětinské, neuvěřitelné a ten konec to celé zazdil.

Luccinda
26.08.2024 4 z 5

Tuhle knížku jsem měla na svém TBR tak strašně dlouho, že už jsem přestávala doufat, že se k ní někdy dostanu. Nakonec mi k tomu dopomohla červnová losovačka a já jsem měla velkou radost, zároveň jsem se ale i trošku bála, že oproti dnešním youngadultovkám už to nebude tak dobré. Ale nakonec to bylo přesně naopak.

OTKA vyšla v originále už v roce 2010 a je to na tom prostě znát. Knížka mě okamžitě vrátila do doby, kdy mi bylo "náct". Atmosféra středoškolských večírků, parta kamarádek, diskotéky, problémy s rodiči... Pokud je vám stejně jako mně, je velká pravděpodobnost, že vám tenhle svět bude povědomý.

A mně to neskutečně bavilo. Jak ta doba, tak i samotný příběh. Romantická linka od nenávisti k lásce je moje oblíbená a tady to prostě všechno fungovalo, chemie mezi postavami byla výborná a já jsem se od knížky nedokázala odtrhnout. Popravdě nevím, jak by tenhle příběh obstál u dnešních teenagerů, ale já jsem si ho opravdu užila.

E.lisabeth
27.02.2024 4 z 5

Pohodova oddechovka pro nactilete s predem jasnym koncem. Ale neurazilo. Jen mi prislo, ze hlavnim hrdinum je trochu vic nez kolik autorka uvadi. Nejak mi to nesedelo

Kniha Otka: Ošklivá tlustá kamarádka v seznamech

přátelství zfilmováno rodinné vztahy střední školy pro dospívající mládež (young adult)

Kody Keplinger
americká, 1991